Εφημεριδες, δικογραφια και ελαχιστες επισκεψεις...

10:20 13/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Ιωάννα Μάνδρου
(από την Καθημερινή της Κυριακής)
Η εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου ήταν μια οδυνηρή δοκιμασία για τον κ. Ακη Τσοχατζόπουλο, άλλοτε πανίσχυρο πολιτικό που πρωταγωνίστησε για πάνω από τρεις δεκαετίες στην πολική σκηνή, και μάλιστα από υψηλόβαθμες...
κυβερνητικές θέσεις. Εγκλειστος, πλέον, ο κ. Τσοχατζόπουλος,
από την επομένη του Πάσχα, στις φυλακές Κορυδαλλού, με την κατηγορία ότι υπήρξε αποδέκτης μαύρου πολιτικού χρήματος που αφορά μίζες εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο μετέτρεψε σε μεγάλη ακίνητη περιουσία και πολυτελή βίο, ο πρώην υπουργός σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, για πρώτη φορά στη ζωή του, δεν μπόρεσε να συμμετάσχει ασκώντας έστω το δικαίωμα του... εκλέγειν.

καταβεβλημένος, ο άλλοτε πανίσχυρος Ακης Τσοχατζόπουλος περνάει τις περισσότερες ώρες του στη φυλακή με διάβασμα και παρακολούθηση της επικαιρότητας.
Και αυτό γιατί οι εκλογικοί κατάλογοι της φυλακής, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών, δεν κατέστη δυνατόν να ανανεωθούν και να περιλάβουν τους νεοεισερχόμενους κρατούμενους, όσους δηλαδή πέρασαν το κατώφλι τους από τις αρχές Απριλίου μέχρι την παραμονή της εκλογικής αναμέτρησης. Ετσι, ο Ακης δεν είχε τη δυνατότητα να επιδοκιμάσει ή να αποδοκιμάσει τους άλλοτε συντρόφους του.
Πάντως, όντας πολιτικό ον, ο κ. Τσοχατζόπουλος, όπως λένε όσοι έχουν εικόνα από τη ζωή του μέσα στη φυλακή, ενημερώνεται καθημερινά και με επιμέλεια από το σύνολο του Τύπου για όσα συμβαίνουν στη χώρα, επιχειρώντας να διαχειριστεί, όσο το δυνατόν καλύτερα, τις νέες δύσκολες συνθήκες της έγκλειστης ζωής του.
Οι εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και η αγωνία του για την πορεία της υπόθεσής του, άλλωστε, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια στον άλλοτε πανίσχυρο πολιτικό, να πλήξει μέσα στο κελί του, όπου διαμένει μόνος. Μελετά με σχολαστικότητα την ογκωδέστατη δικογραφία, που τον αφορά προσωπικά, αν και ο ίδιος ούτε νομικές γνώσεις διαθέτει ούτε ποτέ χρειάστηκε, στην πολύχρονη πολιτική του διαδρομή, να έρθει σε επαφή με νομικές διαδικασίες και να εντρυφήσει σε νομικές ορολογίες και δικαστικές αξιολογήσεις…
Φανερά καταβεβλημένος, όπως λένε οι ελάχιστοι, πλην των συνηγόρων του, που έχουν τη δυνατό-
Φανερά τητα να τον επισκέπτονται, επιχειρεί να διαχειρίζεται με φαινομενική άνεση τις συνθήκες κράτησής του, κρατώντας το γνωστό του στυλ όταν επικοινωνεί με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τα διοικητικά στελέχη της φυλακής για τη διεκπεραίωση θεμάτων που σχετίζονται με την καθημερινότητα της ζωής ενός εγκλείστου.
Ο ίδιος, από ό,τι προκύπτει από τη λίστα των προσώπων που επιθυμεί να τον επισκέπτονται, δεν θέλει να δει παρά ελάχιστους συνεργάτες του και κάποιους που τους θεωρεί φίλους. Ούτε ένας από τους πολλούς παλιούς του συντρόφους στην πολύχρονη διαδρομή του στις φωτεινές αίθουσες της εξουσίας δεν ανήκει στη λίστα επισκεπτών που έχει παραδώσει στη διεύθυνση της φυλακής ο πρώην υπουργός, ούτε κάποιο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ή στενός του συνεργάτης στις τόσες και υψηλές κυβερνητικές θέσεις που κα
Keywords
Τυχαία Θέματα