Εφ' ολης της υλης η συναντηση σαμαρα - βενιζελου...

Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης εν όψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα, το ογκούμενο κλίμα δυσαρέσκειας εντός των κοινοβουλευτικών ομάδων...
των δύο κομμάτων για μια σειρά από θέματα και η εκπλήρωση των προαπαιτούμενων αναμένεται να συζητηθούν εκτενώς στη συνάντηση στο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου
Βενιζέλου.
Συνάντηση που πραγματοποιείται σε αρκετά σύνθετο εσωκομματικό κλίμα, γεγονός που αποτυπώνεται στην αντίδραση των 24 βουλευτών της ΝΔ που εκλέγονται στην περιφέρεια, για τον τρόπο φορολόγησης των αγροτεμαχίων.
Ορισμένοι από αυτούς συναντήθηκαν το πρωί με τον Γ. Στουρνάρα ενώ είχε ήδη προγραμματιστεί ενημέρωση για το θέμα το απόγευμα στις 6:30 στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών ολόκληρης της Κ.Ο. της ΝΔ.
Η κίνηση αυτή προκάλεσε ακόμη περισσότερη γκρίνια, αυτή τη φορά στους υπόλοιπους βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι, κατά τους ίδιους πάντα, εμφανίστηκαν στα μάτια της κοινής γνώμης και των ψηφοφόρων τους σαν να συμφωνούν με το φόρο ακινήτων, ενώ όπως λένε δεν είναι έτσι.
Ενδεικτική είναι η δήλωση του Αργύρη Ντινόπουλου στο «ΒΗΜΑ» ότι «αν δεν γίνουν σημαντικές βελτιώσεις, το νομοσχέδιο θα είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσει», αλλά και η προειδοποίηση του Βύρωνα Πολύδωρα ότι «η δήμευση των χωραφιών μας δεν περνάει».
Την ίδια ώρα, και στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ υπάρχει γκρίνια μετά την πρωτοβουλία των 24 για το γεγονός ότι στα μάτια της κοινής γνώμης οι συνάδελφοί τους της ΝΔ εμφανίζονται να αντιδρούν, ενώ το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να στηρίζει «αντιλαϊκά» και «άδικα» μέτρα μέτρα όπως ο φόρος ακινήτων.
Ορισμένοι μάλιστα έκαναν λόγο για «παιχνίδια» μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και των «γαλάζιων» βουλευτών.
Από την πλευρά του το Μαξίμου θα επιμείνει στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων, θεωρώντας κάτι τέτοιο ως προϋπόθεση για τη σκληρή διαπραγμάτευση που πρέπει να ακολουθήσει, ώστε να αποφευχθούν νέα μέτρα.
Σαμαράς και Βενιζέλος αναμένεται σε λίγη ώρα να προσπαθήσουν να βρουν λύσεις και στο ακανθώδες θέμα των αμυντικών βιομηχανιών (είναι το μόνο που παραμένει ακόμη ανοιχτό, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους για την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων).
Οι δύο άνδρες είναι αποφασισμένοι να θέσουν τις Κ.Ο. της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ενώπιων των ευθυνών τους, τονίζοντας ότι η υλοποίηση όσων έχουν ήδη υπογράψει οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι εκ των ων ουκ άνευ για τα επόμενα βήματα. Διαφορετικά θα επανέλθουν τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα