Εδωσε το οκ η τροικα, ανεβηκε το χρηματιστηριο...για λιγο!

13:22 15/4/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ...
Πουσάρισμα από ξένους οίκους και χρηματιστηριακές έφερε αρχικά το κλείσιμο της συμφωνίας με την Τρόικα. Παρά το γεγονός ότι, στις τράπεζες το τοπίο παραμένει θολό με Εθνική – Eurobank να παλεύουν για τους ιδιώτες, οι ξένοι οίκοι φαίνεται να προεξοφλούν κινήσεις
στις κατασκευές – όπου σήμερα παρατηρούνται μαζικές αγορές...
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Μαρτίου, μέσα στις πρώτες δέκα εταιρείες βρίσκονται η Cheuvraux, η UBS, η Citigroup, η Deutche Bank και η Credit Suisse.

Όλοι αυτοί οι ξένοι οίκοι συμμετείχαν και στην άνοδο των τραπεζικών μετοχών το προηγούμενο διάστημα, ενώ από σήμερα επεκτάθηκαν και σε μετοχές κατασκευαστικών. Εκτός από τους παραπάνω οίκους και τα funds τα οποία εκπροσωπούν, μεγάλο μερίδιο έχουν και ελληνικές χρηματιστηριακές οι οποίες διαθέτουν ξένους πελάτες ( Euroxx, Eurobank ).

Το κλείσιμο, όμως, της συμφωνίας με την Τρόικα φέρνει άνοδο και προσδοκίες τόσο σε μη τραπεζικές μετοχές, όσο και σε ορισμένες τράπεζες που φαίνεται να εξασφαλίζουν την συμμετοχή του 10%.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε στις 935 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,95%. Με κέρδη 7% η Ελλλάκτωρ – μετοχή η οποία πρωταγωνιστεί από το πρωϊ. Με άνοδο 8,29% η Εurobank. Με κέρδη 6,75% η Alpha Bank και πάνω από 2% η Μετκα και η Μυτιληναίος. Κέρδη πανω από 3% για Βιοχάλκο- ΔΕΗ και Ιντραλοτ.
Στο «κόκκινο» γύρισε η χρηματιστηριακή αγορά καθώς ορισμένες τραπεζικές μετοχές (Εθνική- Alpha bank) και μερικές του 25άρη επιβάρυναν το κλίμα.

Αυτή τη στιγμή σημειώνει άνω από 0,97% πτώση ο Γενικός Δείκτης, ο οποίος κινείται στις 917 μονάδες. Βουτιά 6,36% για την Εθνική -η οποία επιβαρύνεται από το κλίμα της κρατικοποίησης την οποία δύσκολα θα αποφύγει. Με κέρδη 5% η Ελλακτωρ, 2,15% η Ιντραλοτ και 1,57% η Βιοχάλκο.

Πάνω από 4% η πτώση στην MIG και πάνω απο 4% σε ΟΠΑΠ και Πειραιώς.

Πηγή :protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα