Δυσφορια στον αρειο παγο για πεπονη – μουζακιτη

11:48 17/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Προβληματισμένη εμφανίζεται η ηγεσία της Δικαιοσύνης σε σχέση με την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση των δύο οικονομικών εισαγγελέων. Σύμφωνα με πληροφορίες ανώτατοι δικαστικοί εκφράζουν σκεπτικισμό και απορίες σε σχέση με την στάση των κ. Πεπόνη και Μουζακίτη...
καθώς η έρευνα που είναι σε εξέλιξη δεν έχει φέρει στο φως στοιχεία για «παρεμβάσεις», «πιέσεις» και εμπλοκή επώνυμων στο έργο τους.

Κύκλοι του Αρείου Πάγου κάνουν λόγο για επικοινωνιακές κινήσεις των δυο εισαγγελέων. «Παραιτήθηκαν πρώτα στους δημοσιογράφους και μετά
το πληροφορήθηκε ο Άρειος Πάγος » δηλώνουν ενοχλημένοι ανώτατοι δικαστικοί, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι διέπραξαν θεσμικά ατοπήματα και διερωτώνται εάν είχαν το δικαίωμα να παραιτηθούν από τη αποκλειστική απασχόληση που είχαν ως οικονομικοί εισαγγελείς, χωρίς να παραιτηθούν ταυτοχρόνως και από την υπηρεσία τους.

Γενικότερα, στους διαδρόμους του Αρείου Πάγου επικρατεί μια διογκούμενη δυσφορία για τους δυο οικονομικούς εισαγγελείς, καθώς όσο προχωρεί η έρευνα για τις καταγγελίες των δυο εισαγγελέων δικαστικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι «ενισχύεται η εντύπωση ότι με τη στάση τους έπληξαν το κύρος της τιμητικής θέσης που κατέχουν». Πίσω από τις κλειστές πόρτες του Αρείου Πάγου μιλούν για παλινωδίες των εισαγγελέων και δηλώσεις με έντονα στοιχεία βερμπαλισμού που τους μετέτρεψαν σε τηλεοπτικά πρόσωπα χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Ιδιαίτερα ενοχλημένοι εμφανίζονται και από τις καταγγελίες ότι οι ανώτεροι τους έσπευσαν να κλείσουν την υπόθεση και αναρωτιούνται πως θα συνεργαστούν με τους συναδέλφους τους μετά το κλίμα που διαμορφώθηκε από τις καταγγελίες.
Keywords
Τυχαία Θέματα