Μπαρουαν: το παρισι να συγκλινει με το βερολινο

11:09 17/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Το Παρίσι πρέπει να συγκλίνει με τον «καλό μαθητή» της ευρωζώνης, το Βερολίνο, που αποτελεί «το σημείο αναφοράς της ευρωζώνης», δήλωσε ο υπουργός των Οικονομικών, Φρανσουά Μπαρουάν, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι το κρατικό χρέος της Γαλλίας, που από την...
Παρασκευή δεν αξιολογείται με τριπλό Α από την Standard & Poor's, «αποτελεί χωρίς κίνδυνο εξέλιξη». «Τα κρατικά ομόλογα της Γαλλίας είναι
από τις ασφαλέστερες επενδύσεις στον πλανήτη», υπογράμμισε ο κ. Μπαρουάν. «Η Γαλλία είναι μεγάλη χώρα με στέρεη οικονομία, με σπουδαία θεμελιώδη μεγέθη, μια οικονομία που έχει πολλούς τομείς δραστηριότητας, εργατικό δυναμικό με προσόντα, τραπεζικό σύστημα με ανθεκτικότητα, υψηλή αποταμίευση».
«Αρα, μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στη γαλλική οικονομία, πρέπει να μην είναι (για τους επενδυτές) απόλυτη η αξιολόγηση που έκανε ο Standard & Poor's για την οικονομία μας, είναι ένα από τα μηνύματα που θέλω να στείλω», συνόψισε.
Στο μεταξύ, η Υπηρεσία του Γαλλικού Θησαυροφυλακίου (AFT), η οποία διαχειρίζεται το χρέος της Γαλλίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι άντλησε 8,590 δισ. ευρώ σε κρατικά αξιόγραφα δανεισμού με μειωμένα επιτόκια, για την πρώτη έκδοσή τους μετά την απώλεια του τριπλού Α της πιστοληπτικής της ικανότητας.
Η ζήτηση των επενδυτών ήταν ισχυρή, σύμφωνα με την AFT, ενώ αυτή η βραχυπρόθεσμη αναχρηματοδότηση θεωρήθηκε ως μια δοκιμασία μετά την ανακοίνωση την Παρασκευή της υποβάθμισης του αξιόχρεου της Γαλλίας από τη Standard and Poors.
Keywords
Τυχαία Θέματα