Δντ: οι εκλογες αποτελουν ευκαιρια για την ελλαδα

20:33 5/4/2012 - Πηγή: Fimotro
«Οι εκλογές δημιουργούν όντως μια αβεβαιότητα για την εφαρμογή των δημόσιων πολιτικών. Αλλά αυτού του είδους η αβεβαιότητα είναι πάντα παρούσα όταν μια χώρα πραγματοποιεί εκλογές», τόνισε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, προσθέτοντας ότι πρέπει να δούμε τις εκλογές στην...
Ελλάδα ως μια ευκαιρία για τη χώρα.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τις δεσμεύσεις
που αναλήφθηκαν από τα σημαντικότερα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα σχετικά με τους στόχους και τις πολιτικές του προγράμματος. Κατά κάποιον τρόπο οι εκλογές αποτελούν σημαντική ευκαιρία για να εξασφαλιστεί μια εντολή ενόψει αυτών», πρόσθεσε.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ουάσιγκτον, ο κ. Ράις ανέφερε ότι σε κάθε περίπτωση από την εκλογική διαδικασία θα προκύψει η εντολή που θα λάβουν οι κυβερνώντες προκειμένου να εφαρμόσουν το πρόγραμμα.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ο οποίος αποκάλυψε ότι το ΔΝΤ είχε ζητήσει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ήδη από το 2010, ο κ. Ράις απάντησε πως δεν σχολιάζει αναφορές τρίτων.

Υπογράμμισε πάντως ότι το Ταμείο από την αρχή είχε επικεντρώσει την προσπάθειά του στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και είχε διατυπώσει προτάσεις που περιλάμβαναν και τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πρόσθεσε ότι «λυπάται βαθύτατα» για την αυτοκτονία του συνταξιούχου στο κέντρο της Αθήνας, η οποία προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στην Ελλάδα.

«Αυτό που θέλω να κάνω, είναι να πω ότι λυπηθήκαμε βαθύτατα όταν μάθαμε για τον θάνατο αυτό που έλαβε χώρα κάτω από αυτές τις συνθήκες. Και απλά να εκφράσω τα συλλυπητήριά μας», δήλωσε ο Τζέρι Ράις.
Keywords
Τυχαία Θέματα