Διπλη απειλη για τουρισμο και εκδρομεις του πασχα

08:38 9/4/2012 - Πηγή: Fimotro
Χωρίς να υπάρξει συμφωνία, αλλά με βελτιωμένες προτάσεις από πλευράς υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) η οποία έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε 48ωρη απεργιακή...
κινητοποίηση μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Σε 24ωρη απεργία προγραμματίζουν να κατέβουν την Μεγάλη Πέμπτη οι εργαζόμενοι των ΚΤΕΛ σε όλη τη χώρα, ζητώντας να σταματήσει το μπαράζ απολύσεων που, όπως
καταγγέλλουν, δέχονται τους τελευταίους μήνες, καθώς και η καταγγελία της σύμβασης εργασίας από τους εργοδότες «με στόχο την πλήρη κατάργηση των δικαιωμάτων τους».
Εντός του 24ωρου αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, η οποία θα εξετάσει το νέo έγγραφο με τις βελτιωμένες προτάσεις για τον Οίκο Ναύτου που επέδωσε προς τους συνδικαλιστές των ναυτικών, η υπουργός Ανάπτυξης
Αννα Διαμαντοπούλου και να αποφασίσει αν τελικά θα προχωρήσει στην υλοποίηση της απεργιακής κινητοποίησης.

«Δεν μείναμε ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις του υπουργείου, ωστόσο θα συνεδριάσουμε για να αποφασίσουμε», τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς.

Σε δηλώσεις του ο Γ. Κουτρουμάνης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης για το ΝΑΤ, διαβεβαίωσε ότι ο οίκος Ναύτου θα παραμείνει ως έχει και απλά μεταφέρονται οι παροχές σε είδος στον ΕΟΠΙ όπως γίνεται με όλα τα ταμεία, κάνοντας λόγο για καλύτερη εξυπηρέτηση των ναυτικών.Τέλος κάλεσε τους ναυτεργάτες να αναλάβουν τις ευθύνες του.

Από την πλευρά της η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι συζήτησαν για τα ζητήματα που αφορούν το ΝΑΤ και τον Οίκο Ναύτου, ενώ ανέφερε ότι αναγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στο ναυτικό επάγγελμα.

Επίσης κατηγόρησε συγκεκριμένα στελέχη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που πρόσκεινται στο ΚΚΕ ότι προσέρχονται στις συναντήσεις έχοντας προ ειλημμένες αποφάσεις, ενώ επεσήμανε ότι κατά την συνάντηση υπήρχαν απειλές για απεργίες τον Ιούνιο και τον Αύγουστο, σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν δεκτές οι απειλές αυτές.

Όπως ήταν αναμενόμενο κατά την διάρκεια της συνάντησης, υπήρξαν συχνά εντάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε στους εκπροσώπους των ναυτεργατών ότι σε περίπτωση που επιμείνουν στην απόφασή τους για απεργιακές κινητοποιήσεις εν μέσω της Μεγάλης Εβδομάδας, τότε το Υπουργείο θα πάρει πίσω τις έγγραφες απαντήσεις που έχει δώσει για τα αιτήματά τους και θα ενεργοποιηθεί εναλλακτικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της απεργίας χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί τι ακριβώς θα περιλαμβάνει αυτό.

Επίσης στην συνάντηση ειπώθηκε ότι θα δοθεί προκαταβολή ύψους 15 εκατομμυρίων στις ακτοπλοϊκές -χρήματα που δίνονται σε επιχειρήσεις για δρομολόγια άγονης γραμμής- προκειμένου να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα των ναυτεργατών.

Μετά τη συνάντηση, η κ. Διαμαντοπούλου, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο υπουργός Εργασίας Γ. Κου
Keywords
Τυχαία Θέματα