Διπλα στην κυπριακη προεδρια η ελλαδα

07:52 8/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Η Ελλάδα «θέλει να υπάρξει απόλυτη επιτυχία» της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Ιωάννης Ζέπος. Ο κ. Ζέπος...
υπέγραψε το απόγευμα της Τρίτης στη Λευκωσία με τον γενικό διευθυντή του κυπριακού υπουργείου πρέσβη Νίκο Αιμιλίου Μνημόνιο Συνεργασίας για συνδρομή της Ελλάδος σε τομείς εμπειρογνωμοσύνης προς την
Κυπριακή Προεδρία της Ε.Ε.
Η ιδέα του Μνημονίου Συνεργασίας, ανέφερε ο κ. Ζέπος, είναι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε καλύτερα την Κυπριακή Προεδρία με στελέχη σε εξειδικευμένους τομείς. «Πιστεύουμε στην επιτυχία της Κυπριακής Προεδρίας και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε», επεσήμανε ο κ. Ζέπος. Το Μνημόνιο, ανέφερε, είναι ευέλικτο και περιλαμβάνει διάφορους τομείς συνεργασίας.
Ο πρέσβης Νίκος Αιμιλίου εξέφρασε ευαρέσκεια για την υπογραφή του Μνημονίου. Είμαστε ευγνώμονες, ανέφερε, προς την Ελλάδα που διαθέτει μεγάλο αριθμό εμπειρογνωμόνων όχι μόνο σε τομείς ενασχόλησης του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και σε διάφορα υπουργεία στη Λευκωσία, στις Βρυξέλλες και αλλού για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας κατά την Προεδρία. «Η συμβολή της Ελλάδος είναι πάντοτε πολύτιμη», επεσήμανε ο Κύπριος πρέσβης.
Η Κυπριακή Προεδρία είναι «ένας εθνικός στόχος» που ενδιαφέρει και την Αθήνα και τη Λευκωσία, τόνισε ο κ. Αιμιλίου και διαβεβαίωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα προσπαθήσει να πετύχει η Προεδρία της κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Της υπογραφής του Μνημονίου προηγήθηκαν πολιτικές διαβουλεύσεις αντιπροσωπειών των δύο υπουργείων για το Κυπριακό, την πορεία ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε., θέματα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Μετά την υπογραφή του Μνημονίου ο κ. Ζέπος είχε εθιμοτυπική συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Μαρκουλλή.
Keywords
Τυχαία Θέματα