Δεν καταργειται η υποχρεωτικη εγγραφη στα επιμελητηρια

06:32 8/2/2012 - Πηγή: Fimotro
«Ο επιμελητηριακός θεσμός αποτελεί βασικό πυλώνα της πολιτικής του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στη χώρα μας», ανακοίνωσε το... υπουργείο Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι «Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνεται ότι μετά και από σχετική διαπραγμάτευση με την Τρόικα, δεν τίθεται κανένα ζήτημα κατάργησης της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια όλης της χώρας, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ένα καίριο χτύπημα στη βιωσιμότητα
των επιμελητηρίων. Αντ' αυτού σχεδιάζουμε και υλοποιούμε την περαιτέρω στήριξη του ρόλου τους με νέο νομοσχέδιο που σύντομα θα παρουσιάσουμε και το οποίο θα συμβάλει στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας, της διαφάνειας, της αντιπροσωπευτικότητας και της χρηστής διοίκησης όλων των επιμελητηριακών οργανισμών», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
Σημειώνεται ότι για το θέμα της κατάργησης της υποχρεωτικής εγγραφής στα Επιμελητήρια προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών από το ΕΒΕΑ και τα άλλα Επιμελητήρια της χώρας, που μάλιστα καταδείκνυαν τον ΣΕΒ ως υποβολέα του συγκεκριμένου μέτρου.
Keywords
Τυχαία Θέματα