Δημοφιλεστερος πολιτικος στο μαυροβουνιο ο βουγιανοβιτς

22:15 26/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Το 83% των πολιτών του Μαυροβουνίου έχουν θετική άποψη για τον Φίλιπ Βουγιάνοβιτς, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Ipsos Strategic Marketing. Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, θετική άποψη για τον κ. Βουγιάνοβιτς έχουν τόσο οι Μαυροβούνιοι όσο και οι...
Σέρβοι κάτοικοι και τον στηρίζουν οι ψηφοφόροι και των αντιπολιτευόμενων κομμάτων.
Το μεγάλο ποσοστό δημοτικότητας του προέδρου της χώρας οφείλεται στις δηλώσεις του που προωθούν το συμβιβασμό και δεν πολώνουν την κοινή γνώμη, δήλωσε ο Ράντομιρ Κράτσκοβιτς
από το κέντρο ερευνών του τηλεοπτικού σταθμού «TV Vijesti».
Δεύτερη σε ποσοστά δημοτικότητας είναι η εκτελεστική διευθύντρια του Δικτύου για την ενίσχυση του μη κυβερνητικού τομέα, Βάνια Τσάλοβιτς, για την οποία θετική γνώμη έχει το 73% των ερωτηθέντων και τρίτος ο πρωθυπουργός, Ίγκορ Λούκσιτς στον οποίο έχει εμπιστοσύνη το 67% των πολιτών.
Από τους αρχηγούς των αντιπολιτευόμενων κομμάτων, ο πιο δημοφιλής είναι ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Λαϊκού Κόμματος, Σρτζαν Μίλιτς, για τον οποίο έχει θετική γνώμη το 54% των ερωτηθέντων.
Για τον πρόεδρο του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος Σοσιαλιστών (DPS) και πρώην πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς θετική άποψη έχει το 48% των ερωτηθέντων και ίδιο ποσοστό πολιτών έχει αρνητική άποψη.
Το ποσοστό δημοτικότητας του Μίλο Τζουκάνοβιτς μειώθηκε κατά 4%. Τους τελευταίους μήνες, το ποσοστό δημοτικότητας του αρχηγού του DPS μειώνεται συνεχώς, επειδή βρέθηκε στο στόχαστρο κριτικής για το σκάνδαλο στην Telekom και την κατάσταση στη βιομηχανία αλουμινίου KAP, σύμφωνα με τον κ. Κράτσκοβιτς.
Ο πρώην πρωθυπουργός εξακολουθεί να διχάζει το εκλογικό σώμα, καθώς οι πολίτες ή είναι ιδιαίτερα επικριτικοί σε βάρος του ή έχουν πολύ θετική γνώμη γι αυτόν, πρόσθεσε.
Θετική άποψη για τον αρχηγό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και πρόεδρο της Βουλής Ράνκο Κριβοκάπιτς έχει το 49% των ερωτηθέντων και αρνητικές το 47%.
Το 46% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η χώρα οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση και το 42% ότι γίνονται βήματα προς λάθος κατεύθυνση.
Keywords
Τυχαία Θέματα