Διμετωπη πλεον επιθεση τσιπρα σε σαμαρα - βενιζελο...

11:47 8/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Υψηλών τόνων ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα σε όσα του καταλογίζουν τις τελευταίες ημέρες ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος...
Από την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, την πατρίδα του πρωθυπουργού για την οποία είπε ότι «δεν είναι φέουδο του κύριου Σαμαρά» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην
αντεπίθεση.

Ο κ. Σαμαράς είναι ο πρωταγωνιστής της κατάπτωσης της κυβέρνησης, είπε ο κ. Τσίπρας καθώς «αυτός έκανε ευαγγέλιο της κυβέρνησής του την ατζέντα της Χρυσής Αυγής. Πιάστηκε επ' αυτοφώρω να συνωμοτεί με κατηγορούμενους για εγκληματικές πράξεις νεοναζί, μέσω του φίλου και ταχυδρόμου του Μπαλτάκου».

Μιλώντας, μάλιστα, για την τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΑΝΤ1 το βράδυ της Τρίτης ανέφερε ότι «εμφανίστηκε ως επικεφαλής όχι της κυβέρνησης, αλλά της αντιπολίτευσης. Της αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον ασκείται επιμελώς στα νέα καθήκοντα που τον περιμένουν. Ετοιμάζεται για το νέο του ρόλο. Δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε καλή επιτυχία».

Απαντώντας στα όσα καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός ότι καλλιεργεί συστηματικά εμφύλιο κλίμα ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στον Ατώνη Σαμαρά κατηγορώντας τον ότι εκείνος είναι που μιλάει γλώσσα εμφυλίου αφού «καβάλησε την αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων για να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ και παίζει τα πιο σκοτεινά παιγνίδια με την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Την έκανε συμπαίκτη του στην αντιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ, με την ανοχή στα εγκλήματά της για πάρα πολύ καιρό».

Υποστήριξε, δε, ότι η αντίδραση της κυβέρνησης μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έγινε για «μικροκομματικούς σκοπούς απηνής διώκτης της ενώ την ίδια στιγμή ο έμπιστός του κύριος Μπαλτάκος είχε αναλάβει τη διαπραγμάτευση με τους αρχηγούς της».

Και συνέχισε σε υψηλούς τόνους: «Εδώ είναι που λένε: Στο κόμμα που ο Μπαλτάκος κρεμούσε τη δημοκρατία, δεν μιλάνε για σκοινί κύριε Σαμαρά. Καταλάβατε; Ή πρέπει να σας θυμίσουμε ότι εκτός από τον Μπαλτάκο υπάρχει κι ο μπαλτάς άλλου συνεργάτη σας; Και τα εμπρηστικά και αντισημιτικά κηρύγματα στελεχών που μετακόμισαν χάρη σε σας από την ακροδεξιά στη Νέα Δημοκρατία;»

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε πώς ο πρωθυπουργός υπόσχεται «να βρει εξήντα δισ. μέχρι το 2020, για την εξυπηρέτηση του χρέους στους δανειστές και την ίδια στιγμή για τα ελάχιστα που απαιτούνται για να μη μένει κανένας χωρίς ρεύμα, χωρίς φαγητό και χωρίς στέγη, μιλά για παροχολογία και λαϊκισμό;»

Από τα αιχμηρά βέλη του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέφυγε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τον οποίο είπε ότι προχωρεί σε «άθλιο εκβιασμό» αν και «κομπάρσος της κατάρρευσης» ενόψει των εκλογών του Μαΐου και αναρωτήθηκε «ποιους θέλει να εκβιάσει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ;». Κατά τον Αλέξη Τσίπρα η συμπεριφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προέρχεται από το φόβο του ότι «μπορεί μαζί με τη στήριξή τους να άρουν και την ασυλία, που του έχουν μέχρι σήμερα παραχωρήσει. Το ξέρει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Και ο κύριος Σαμαράς, βεβαίως. Και ο κύριος Μπαλτάκος».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του καταφέρθηκε κατά της επικείμενης ιδιωτικοποίησης του νερού - μολονότι αυτή τη φορά δεν έκανε αναφορές σε ενδεχόμενα ειδικά δικαστήρια - τονίζοντας ότι η κυβέρνηση Σαμαρά «ακολουθεί το δρόμο της Χιλής του Πινοτσέτ, που πρώτος παρέδωσε το νερό στα μεγάλα συμφέροντα».

Επιχειρώντας, τέλος, να στηρίξει την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη για την περιφέρεια Πελοποννήσου και απευθυνόμενος στους πολίτες της Καλαματάς τόνισε ότι «δεν είστε κολλήγοι του κυρίου Σαμαρά εδώ στην Καλαμάτα». Και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Μεσσηνία επιμένει και αντιστέκεται στο σύστημα Τατούλη-Φούχτελ, που συνδυάζει ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική με αδιαφάνεια και αυταρχισμό. Η νέα περιφερειακή διοίκηση, με τον Οδυσσέα Βουδούρη επικεφαλής, θα πράξει ακριβώς το αντίθετο: διάφανη διοίκηση για την ανάπτυξη προς όφελος των κατοίκων και όχι των μεγάλων συμφερόντων».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα