Ψηφιστηκαν χθες τροπολογιες για ερτ-δτ-νεριτ στο νομοσχεδιο του υπ.αναπτυξης

10:45 8/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Θέματα όπως η αποζημίωση των εργαζομένων της ΕΡΤ, τις συμβάσεις των εργαζομένων στη Δ.Τ. και άλλα ζητήματα σχετικά με τη ΝΕΡΙΤ, ρυθμίζονται με... τροπολογία που προστέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την «Απλούστευση της αδειοδότησης για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας» το οποίο ψηφίστηκε χθες. Ειδικότερα σύμφωνα με την τροπολογία ο υπολογισμός των αποζημιώσεων για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ,
ρυθμίζεται με βάση τον πλήρη τελευταίο μισθό τους -πριν την κατάργησή της στις 11 Ιουνίου 2013- βάσει της ΚΥΑ και του Ενιαίου Μισθολογίου.
Επιπλέον, νομιμοποιείται το ανταποδοτικό τέλος των 3 ευρώ με δυνατότητα αναπροσαρμογής του.Ακόμη παρατείνεται το χρονικό διάστημα του ειδικού διαχειριστή του υπουργείου Οικονομικών όχι «μέχρι τη σύσταση και πλήρη λειτουργία του νέου φορέα», αλλά «μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της ειδικής διαχείρισης».Τέλος, δίνονται υπερωρίες στους δίμηνους συμβασιούχους, εργαζόμενους της Δημόσιας Τηλεόρασης και παρατείνονται οι δεκάμηνες συμβάσεις τους για άλλους δύο μήνες.
Keywords
Τυχαία Θέματα