Δηλωσεις βενιζελου - αβραμοπουλου μετα τη συναντηση για τη συρια...

15:19 29/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Το «ειδεχθές έγκλημα» της χρήσης χημικών όπλων καταδίκασε για άλλη μία φορά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και τάχθηκε ...
υπέρ μιας αναλογικής απάντησης με αποτέλεσμα, υπογραμμίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι η «Γενεύη ΙΙ» είναι η μόνη ικανή διαδικασία για την παραγωγή μιας μόνιμης και βιώσιμης λύσης.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον οποία συζήτησαν για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και κυρίως για τη Συρία, ο κ. Βενιζέλος
είπε πως η Ελλάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις με «αγωνία και ψυχραιμία», αλλά «και πλήρη αίσθηση των διεθνών συσχετισμών», ενώ υπογράμμισε τις ιστορικές σχέσεις και τα ειδικά συμφέροντα της Ελλάδας στην περιοχή, περιλαμβανομένων των ελληνορθοδόξων κοινοτήτων και Εκκλησιών και των ελληνικών επιχειρηματικών συμφερόντων.
Δηλώσεις Ευ. Βενιζέλου - Δ. Αβραμόπουλου Η Ελλάδα είναι ένας σταθεροποιητικός παράγων έτοιμος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος, που χαρακτήρισε την κατάσταση γύρω από τη Συρία «ιδιαίτερα επικίνδυνη». Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα επιδιώκει πολιτική λύση και τάσσεται στο πλευρό των λαών της περιοχής που αγωνίζονται για τη δημοκρατία. Έκανε ακόμη λόγο για συνέπεια της Αθήνας έναντι των συμβατικών της υποχρεώσεων έναντι των διεθνών οργανισμών.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα