Aytokριτικη και μαντιναδα στην απολογια σμπωκου...

14:48 29/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Με διάθεση αυτοκριτικής, επιρρίπτοντας ευθύνες στον εαυτό του που «διέλυσε τις ζωές των δικών του ανθρώπων» αλλά και με μια… μαντινάδα, άρχισε την απολογία του ο πρώην γραμματέας εξοπλιστικών προγραμμάτων...
του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Σμπώκος.
Ο κατηγορούμενος φανερά συγκινημένος, θέλησε να πει στους δικαστές και διαδίκους του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τη μαντινάδα που του είπε η μητέρα του, όταν την είδε στον ύπνο του, τους μήνες που βρίσκεται στη φυλακή.
«Έλα κι ας είναι μια στιγμή -και ύστερα πάλι φύγε - για να δω μια στιγμή - πως η ζωή σου στράφι πήγε».
Βέβαιος ότι θα κερδίσει και αυτή τη μάχη, ο πρώην γραμματέας εξοπλιστικών προγραμμάτων έκανε λόγο για «αρνητική δημοσιότητα» και «επικοινωνιακό φορτίο». Όπως είπε, οι πρώτες απολογίες στήθηκαν στο σπίτι του και μετά στους φίλους και τα καφενεία του χωριού του, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι σε κάθε ανακριτική διαδικασία ήταν παρών.
«Με μοναδικό όπλο το θάρρος και την τόλμη πιστεύω ότι θα κερδίσω και αυτή τη μάχη. Η ζωή μου "είναι καθαρή σαν το νερό". Η εμπλοκή μου στην υπόθεση διέλυσε τη ζωή των δικών μου ανθρώπων», είπε χαρακτηριστικά για να αναρωτηθεί στην συνέχεια: «Πώς μπορείς να δείξεις επιείκεια στον ίδιο σου τον εαυτό όταν έχεις διαλύσει τις ζωές των δικών σου ανθρώπων και δεν μπορείς να τις συναρμολογήσεις;»
Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας Φώτης Αρβανίτης ο οποίος είχε αγοράσει ένα οικόπεδο στην Κυψέλη που κατέληξε στην Αρετή Τσοχατζοπούλου με χρήματα του Άκη Τσοχατζόπουλου, αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με παράνομη συναλλαγή.
Ο Φώτης Αρβανίτης, ο οποίος είχε εκλεγεί βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τέσσερις φορές στον Νομό Φωκίδας, στην απολογία του υποστήριξε ότι βρέθηκε κατηγορούμενος όταν πήγε να κάνει μία καθαρά εμπορική συμφωνία χωρίς, τελικά να έχει κάποιο οικονομικό όφελος.
«Όταν ο Τσοχατζόπουλος μου ζήτησε να προβώ στη συγκεκριμένη αγορά για να βοηθήσει την κόρη του δεν υπήρχε καμία υποψία για ανάμειξη του σε παράνομες δραστηριότητες. Όταν το 2004 άρχισαν τα δημοσιεύματα, κουμπώθηκα. Επικοινώνησα μαζί του και του είπα "Άκη τι γίνεται;". Μου απάντησε ότι δεν είναι τίποτα, πολιτικοί του αντίπαλοι» επισήμανε ο κ. Αρβανίτης και πρόσθεσε: «εκείνη την εποχή δεν φανταζόμουν ότι θα γίνω κατηγορούμενος. Δεν έχω καμία συμμετοχή στην υπόθεση ούτε όφελος. Ζημιά είχα, όφελος μηδέν».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα