Διευκρινισεις για τις επαγγελματικες δραστηριοτητες του αδωνι γεωργιαδη ζητουν οι ανεξ. ελληνες...

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τον υπουργό Επικρατείας. Δ. Σταμάτη, με θέμα τις επαγγελματικές ασχολίες που φέρεται να διατηρεί –σύμφωνα με δημοσίευμα- ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, κατέθεσε η βουλευτής...
των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μ. Χρυσοβελώνη.
Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η βουλευτής, «σύμφωνα με τον σημερινό ‘Βηματοδότη’ ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης διατηρεί επαγγελματικές ασχολίες που είχε στο παρελθόν, δηλαδή προτού τοποθετηθεί υπουργός στη κυβέρνηση Σαμαρά». Συγκεκριμένα, συνεχίζει η κ. Χρυσοβελώνη, «αναφέρεται ότι ο κ. Γεωργιάδης διδάσκει ακόμα Αρχαία Ελληνικά και Ιστορία σε μαθητές», ενώ «τα μαθήματα λαμβάνουν χώρα στα κεντρικά της Ανώνυμης Εταιρίας ΑΛΣ».
Σύμφωνα μάλιστα με τη βουλευτή, στον διαδικτυακό τόπο της εν λόγω Α.Ε «αναφέρονται και άλλα διδασκόμενα μαθήματα από το ίδιο ιδιόμορφο φροντιστήριο όπως η ‘Ἀρχαία Ἑλληνική κλασσική Ἀστρολογία’ για αρχάριους – προχωρημένους, η ‘Καρμικὴ ἀστρολογία’, η ‘ἀστρολογία τῆς παρελθούσης ἐμπειρίας’ καθώς και εξειδικεύσεις των ανωτέρω όπως είναι οι ‘Δεσμοὶ σελήνης’, ο ‘Δραγωνικὸς ζωδιακὸς’, οι ‘Δραγωνικοὶ πλανήτες - σημεῖα’ και βέβαια το ‘ἀντίστροφο ὡροσκόπειο’».
«Πέραν της διασκεδαστικής γραφικότητας των παραπάνω, τίθενται σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με το συμβατό των διαφόρων δραστηριοτήτων του κ. Γεωργιάδη αλλά και με την διάθεση επαρκούς χρόνου στα υπουργικά του καθήκοντα», υπογραμμίζει η κ. Χρυσοβελώνη.
Ερωτά τέλος τους κ. Σαμαρά και Σταμάτη εάν είναι ενήμεροι για την «δραστηριότητα του κ. Γεωργιάδη ως φροντιστή», ενώ ζητεί διευκρινίσεις σχετικά με το τι προβλέπει ο νόμος για την άσκηση επαγγέλματος ή για την συνέχιση επιχειρηματικής δραστηριότητας από εν ενεργεία υπουργό.
Keywords
Τυχαία Θέματα