Δεθ : προσπαθωντας να δικαιολογησει τα αδικαιολογητα...

00:01 7/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σχετικά με την τύχη του περίφημου "προγράμματος της ΔΕΘ", με το οποίο ουσιαστικά...
κέρδισε τις εκλογές του Ιανουαρίου, θα επιχειρήσει απόψε και αύριο ο Αλέξης Τσιπρας, ο οποίος επιστρέφει στον... τόπο του εγκλήματος, μέσα σε κλίμα αμηχανίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι από το πρωί στη Θεσσαλονίκη
για την ετήσια διεθνή έκθεση, θα μιλήσει απόψε στους παραγωγικούς φορείς, στους οποίους θα παρουσιάσει το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα, που εξ αντικειμένου φέτος είναι κατά βάση... μνημονιακό.

Αύριο επίσης θα παραχωρήσει τελικά τη συνέντευξη Τύπου προς τους δημοσιογράφους, την οποία αρχικά δεν είχε βάλει στο πρόγραμμα της επίσκεψης, μάλλον για προφανείς λόγους: επειδή ήθελε να αποφύγει τις ερωτήσεις για το τι απέγιναν όλες εκείνες οι υποσχέσεις, οι εξαγγελίες και οι παροχές, που είχε παρουσιάσει πέρσι από τον ίδιο χώρο, υποσχόμενος μάλιστα μετ' επιτάσεως και σε όλους τους τόνους ότι αποτελούσαν κόκκινη γραμμή έναντι των δανειστών και ήταν περίπου μια εύκολη και απλή υπόθεση η εφαρμογή τους.

Η επιλογή να γίνει τελικά συνέντευξη ελήφθη μόλις την περασμένη Παρασκευή και αφού είχε ανακοινωθεί το πρόγραμμα, που αρχικά περιελάμβανε μόνον επισκέψεις σε περίπτερα και ομιλία στο Βελλίδειο. Υπό το φόβο της έντονης κριτικής, όμως, και ίσως και του κινδύνου να θεωρηθεί η υπεκφυγή ως μήνυμα ηττοπάθειας, το επιτελείο του έκανε στροφή και προέβλεψε και τη συνέντευξη.

Στη φετινή του παρουσία ο κ. Τσιπρας αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κάνει έναν απολογισμό για την τύχη του περσινού "προγράμματος της Θεσσαλονίκης", με ισχυρή όμως δόση αυτοκριτικής, ώστε να μην εμφανιστεί σαν να μην έχει αντιληφθεί τι έχει συμβεί στο μεταξύ.

Θα υποστηρίξει πάντως ότι πολλά από τα μέτρα και τις πολιτικές που είχε παρουσιάσει πέρσι ξεκίνησαν να εφαρμόζονται σε αυτό το διάστημα (όπως η ρύθμιση των 100 δόσεων, το ανθρωπιστικό πρόγραμμα και άλλα).

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει βάρος στο λεγόμενο "παράλληλο πρόγραμμα" που θέλει να υλοποιήσει την επομένη των εκλογών, με αντίρροπα μέτρα στις αρνητικές επιπτώσεις του μνημονίου. Επίσης, θα αναφερθεί στα ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης, όπως το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, τα κόκκινα δάνεια, τις ιδιωτικοποιήσεις, το χρέος, σε μια προσπάθεια να χαράξει διαχωριστική γραμμή από τα άλλα κόμματα που ενστερνίζονται το μνημόνιο.

Τέλος, θα δώσει έμφαση στην ανάπτυξη και το σχέδιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης, που έχει το κόμμα του, παρουσιάζοντας πολιτικές για την αγροτική οικονομία, τον τουρισμό, τις νέες τεχνολογίες, την καινοτομία και άλλους τομείς.
Keywords
Τυχαία Θέματα