Δεν θα υπαρξει συμφωνια σημερα εκτιμα ο σοϊμπλε

21:39 24/6/2015 - Πηγή: Fimotro
O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε προσερχόμενος στον χώρο όπου θα γίνει το Eurogroup ότι οι προπαρασκευαστικές διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας για το...
ζήτημα δεν προχώρησαν τόσο ώστε τα μέρη να μπορέσουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία σήμερα.
Σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη του συμβουλίου των υπουργών Οικονομιών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, ο Σόιμπλε
επισήμανε ότι δεν έχει την αίσθηση πως έχουν αλλάξει πολλά από τη Δευτέρα.
Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Θα εκπλαγώ θετικά εάν υπάρξει συμφωνία σήμερα».

Την ίδια ώρα, συμπλήρωσε πως έχουν υπάρξει πολλές οπισθοδρομήσεις σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο και «για εμάς τους υπουργούς Οικονομικών είναι απαραίτητο να δούμε ουσιαστικές προτάσεις».
«Δεν θα υπάρξει συμφωνία σήμερα, πρέπει να δούμε αν μπορεί να υπάρξει αύριο», προέβλεψε ο Johan Van Overtveldt, υπουργός Οικονομικών του Βελγίου, ενώ με νόημα σχολίασε πως «δεν γίνεται να λες ότι απέτυχε ένα πρόγραμμα που δεν εφαρμόστηκε σωστά», επιρρίπτωντας ευθύνες για την μη σωστή εφαρμογή του προγράμματος στον έλληνα πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα.
«Όλα εξαρτώνται από την εισήγηση που θα κάνουν οι τρεις Θεσμοί», ανέφερε ο Overtveldt, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο οποίος, ωστόσο, υπογράμμισε πως «έχουμε ηθικό χρέος απέναντι στους Έλληνες».
Keywords
Τυχαία Θέματα