Πανικός και… Ανταρσία σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

(Ανανεωμένο) Καζάνι που βράζει είναι πλέον τα δύο κυβερνητικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ με εμφανή και τα στοιχεία πανικού και εκρήξεων βουλευτών και στελεχών τους μπροστά στην αβεβαιότητα των εξελίξεων που κυριαρχούνται από το δίλημμα «χειρότερο μνημόνιο-συμφωνία με τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ

ή χρεοκοπία».

Είναι ενδεικτικό το επεισόδιο και οι απειλές του Δημήτρη Καμμένου προς την εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη στο προαύλιο της βουλής με αφορμή ανάρτηση στο facebook του βουλευτή του κόμματος που παρομοίαζε την Ευρώπη με Άουσβιτς με αφορμή την πορεία των διαπραγματεύσεων. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και οδήγησε σε ανακοίνωση της Μ. Χρυσοβελώνη που άδειαζε τον Δ. Καμμένο. Ο τελευταίος σύμφωνα με καταγγελίες της εκπροσώπου των ΑΝΕΛ αντέδρασε και σχεδόν απείλησε να τη δείρει στη βουλή!

Πάντως ο κ. Καμμένος με αποψινή του ανακοίνωση χαρακτηρίζει φαντασία ότι είχε επεισόδιο με την κ. Χρυσοβελώνη και αναφέρει:

«Η χρήση της φωτογραφίας του 'Αουσβιτς με αντικατάσταση της επιγραφής «arbeit macht frei» από τη φράση «Μένουμε Ευρώπη» υποδηλώνει αποκλειστικά και μόνο το οικονομικό και κοινωνικό «ολοκαύτωμα» που ζει ο ελληνικός λαός στο πλαίσιο υλοποίησης των μνημονίων από το 2010 μέχρι σήμερα. Ουδόλως η ανάρτηση αυτή σχετίζεται με οιαδήποτε απόπειρα ευτελισμού του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, όπως πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε αναγνώστης».

Την ίδια στιγμή φαίνεται να διαμορφώνεται ένα ισχυρότατο ρεύμα εντός του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινάει από την Αριστερή Πλατφόρμα και φτάνει μέχρι και βουλευτές της προεδρικής πτέρυγας που διαμηνύουν στον Τσίπρα ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν καμία συμφωνία αν αυτή δεν εμπεριέχει σαφείς δεσμεύσεις για την απομείωση του χρέους και ένα γενναίο επενδυτικό πακέτο για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης.

Σ’ αυτό το κλίμα συνεδρίασε και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες σε έντονους τόνους εστάλη το μήνυμα προς το Μαξίμου, το οποίο άκουσε τα σχολιανά του για τις προτάσεις των τελευταίων ημερών στο πνεύμα των δηλώσεων που έχουν γίνει τα τελευταία 24ωρα από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι με τις προτάσεις αυτές της κυβέρνησης για συμφωνία ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται αντιμέτωπος με τα φτωχά λαϊκά στρώματα που τον στήριξαν και υιοθετεί το μνημόνιο και το νεοφιλελευθερισμό.

Ενδεικτική του κλίματος αυτού είναι η επιστολή του Γιάννη Μιχελογιαννάκη προς τον Αλέξη Τσίπρα ότι τα μέτρα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν δεκτά και αυτό με βαριά καρδιά αρκεί να υπήρχαν οι τρεις προϋποθέσεις για χρέος, επενδυτικό πακέτο και ρευστότητα. Ακόμα πιο αντιπροσωπευτικό της κατάστασης είναι το άρθρο του Αντώνη Νταβανέλλου μέλους της Πολιτικής Γραμματείας και στελέχους της Αριστερής Πλατφόρμας που καλεί τις διάσπαρτες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρούν στις κυβερνητικές προτάσεις και τάσσονται υπέρ της ρήξης σε πανστρατιά με την Αριστερή Πλατφόρμα κατά της επικείμενης συμφωνίας!

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα