''δεν ριχνει την κυβερνηση ο γ. παπανδρεου''...

23:57 10/3/2014 - Πηγή: Fimotro
...ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΛΕΝΟΠΟΥΛΟΣ...
Να απαντήσει στα σενάρια που θέλουν να προκαλείται πολιτική αστάθεια από τους εσωτερικούς τριγμούς στο ΠΑΣΟΚ μετά τη συνδιάσκεψη της «Ελιάς» το Σαββατοκύριακο και την ηχηρή απουσία του Γιώργου Παπανδρέου επιχείρησε...
να απαντήσει ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργος Ελενόπουλος.

Στην ανακοίνωσή του ο κ.
Ελενόπουλος αναφέρεται στη στάση του Γιώργου Παπανδρέου στην αρχή της οικονομικής κρίσης τονίζοντας οτι έπραξε ό,τι ήταν δυνατόν προκειμένου να διασφαλίσει τη σταθερή πορεία της χώρας, όταν οι άλλοι «με πρώτους που είχαν την ευθύνη γιατί την οδήγησαν στο χείλος της καταστροφής-, ήταν είτε απόντες, είτε απέναντι και πάντως τότε, μόνον για την σταθερότητα της χώρας δεν ενδιαφέρονταν».

Η αναφορά αυτή, μάλιστα, μπορεί να διαβαστεί και ως αιχμή κατά του σημερινού πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τότε ήταν στην αντιπολίτευση.

Και συνεχίζει, μάλιστα, μιλώντας για τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου είτε πριν την υπογραφή του Μνημονίου είτε το καλοκαίρι του 2011, ο οποίος δεν προχώρησε σε εκλογές «χωρίς να υπολογίσει την ζημιά που θα έκανε στην πορεία της χώρας».

«Τότε που αντιμέτώπιζε την δημαγωγία και τον λαϊκισμό της αντιπολίτευσης που κορυφωνόταν, μαζί και τα ΜΜΕ που μιλούσαν για κάθε τι άλλο εκτός από την ανάγκη σταθερότητας στη χώρα. Θα μπορούσε να το πράξει, αν σκεφτόταν την προσωπική του πορεία» συνεχίζει ο κ. Ελενόπουλος.

Και καταλήγει ο κ. Ελενόπουλος με τη φράση πως η »σταθερότητα σήμερα διασφαλίζεται κάθε μέρα, από την αποφασιστικότητά μας να κατανοήσουμε τις πραγματικές αιτίες της κρίσης», φράση που αποτελεί κατά τα φαινόμενα μήνυμα ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα