Δεν ηθελε η τροϊκα τον φπα 23% στα σχολεια!

Εναγωνίως και μετ' επιτάσεως αναζητά η κυβέρνηση τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ απομένουν μόλις τέσσερις μέρες για τη λήψη των σχετικών αποφάσεων και με το παρασκήνιο να είναι εντονότατο για το...
πώς εγκλωβίστηκε στην ουσία η ελληνική πλευρά στη δύσκολη σημερινή θέση στην οποία βρίσκεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των δανειστών, από το καλοκαίρι, όταν ξεκίνησε και η διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο των δανειστών,
η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να επιθυμούσε πάση θυσία την επιβολή συντελεστή 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, σε μια προσπάθεια να αποφύγει άλλα, πιο επώδυνα κατά την κρίση της μέτρα.
Οι δανειστές φέρονται κατά τις ίδιες πληροφορίες να ήταν κάθετα αντίθετοι στην επιβολή ενός τέτοιου μέτρου, καθώς εκτιμούσαν ότι δεν θα απέδιδε.
Παρά τις ενστάσεις των δανειστών, η Αθήνα όχι μόνο δεν έκανε πίσω, αλλά ανέβασε και τον πήχη των εσόδων από το συγκεκριμένο μέτρο στα 300 εκατ. ευρώ ετησίως, την ώρα που έρευνα του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ δείχνει ότι το μέτρο μπορεί να αποφέρει μόλις 34,4 εκατ. ευρώ εάν εξαιρεθούν τα φροντιστήρια, δηλαδή να καλύψει το 11,5% του στόχου! Επιπρόσθετα, η ίδια έρευνα δείχνει ότι θα αναγκαστούν να φύγουν και περίπου 18.000 μαθητές από τα ιδιωτικά σχολεία.
Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση εγκλωβίστηκε ουσιαστικά στους υπεραισιόδοξους στόχους της και τώρα καλείται να ψάχνει ισοδύναμα μέτρα που φαντάζει πολύ δύσκολο να βρεθούν.
Εν αναμονή των αποφάσεων της κυβέρνησης, γονείς και εκπαιδευτικοί ιδιωτικών σχολείων κάθονται σε... αναμμένα κάρβουνα, διεκδικώντας την πλήρη κατάργηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ενώ έχουν προγραμματίσει μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τετάρτη.
Πηγή: Mega
Keywords
Τυχαία Θέματα