Δεν κανει πισω η κυβερνηση στο θεμα της σαββαϊδου

Ραντεβού στην Εισαγγελία Αθηνών έχει σήμερα η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου, η οποία έχει κληθεί για να δώσει ως ύποπτη, για το κακούργημα της απιστίας. Η παραίτηση...
της Σαββαϊδου έχει ζητηθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μέσω του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου εδώ και τέσσερις ημέρες και συγκεκριμένα την προηγούμενη Παρασκευή.
Η Κ. Σαββαϊδου έχει αρνηθεί να εγκαταλείψει οικειοθελώς την υπηρεσίας της,
ενώ μετά τις ενέργειες αυτές του εισαγγελέα, υπάρχει η δυνατότητα από πλευράς της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αντικατάστασή της.
Μετά την άρνηση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων να παραιτηθεί, κυβερνητικά πηγές υπογράμμιζαν πως το θέμα δεν έχει λήξει για το Μέγαρο Μαξίμου.
Σημείωναν μάλιστα πως τις επόμενες ημέρες αν η κα Σαββαϊδου δεν αποχωρήσει από την υπηρεσία της ιδία πρωτοβουλία, τότε όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.
Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, το Μέγαρο Μαξίμου δεν επηρεάζεται από το κλίμα που φέρεται να δημιουργεί η πλευρά της γενικής γραμματέως για προνομιακές σχέσεις της με το Κουαρτέτο των εκπροσώπων των δανειστών. «Για την κυβέρνηση, το ζήτημα είναι θέμα αρχής, καθώς αφορά ζητήματα διαφάνειας», σημείωναν εχθές το βράδυ συνεργάτες του πρωθυπουργού.
Πάντως υπογραμμίζεται το γεγονός πως η κα Σαββαϊδου κατά τις ημέρες που έπαιρνε την κλήση για απιστία, «έσπρωχνε» τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα εξασφάλιζε το ακαταδίωκτο. Συγκεκριμένα η τροπολογία αυτή εάν ψηφιζόταν η γενική γραμματέας θα απαλλασσόταν από ποινικές ευθύνες, ακόμα και για τρέχουσες υποθέσεις.
Να σημειωθεί ότι η κα Σαββαϊδου ελέγχεται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για υπόθεση κατά την οποία εξετάζεται το εάν αντί να προχωρήσει σε είσπραξη καταλογισμένων φόρων 78εκ ευρώ, ζήτησε επανέλεγχο, λίγο πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου. Επίσης ελέγχεται για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος για παράταση ενός έτους της απόδοσης του 20% επί του φόρου των κρατικών διαφημίσεων, σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα