''mπορει η ελλαδα να αποκαταστησει τη φημη της ; ''

11:06 3/1/2014 - Πηγή: Fimotro
...ΑΙΧΜΗΡΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ TELEGRAPH...
«Μπορεί η Ελλάδα να αποκαταστήσει τη φήμη της;». Mε αυτό τον τίτλο στο αιχμηρό της άρθρο η Telegraph στέκεται στο «παράδοξο» ότι το κράτος μέλος που υπήρξε επί πέντε χρόνια το σοβαρότερο πρόβλημα της ΕΕ, η Ελλάδα
δηλαδή, τώρα αναλαμβάνει τα ηνία της...
«Γιατί κάποιος να θέλει τη χρεοκοπημένη Ελλάδα να πάρει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης μετά από πέντε χρόνια στα οποία παραλίγο να γονατίσει ολόκληρο το ευρωπαϊκό σχέδιο;» συνεχίζει ο δημοσιογράφος Κόλιν Φρίμαν.

«Η ΕΕ αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι ανίκανη να κυβερνήσει τον εαυτό της και έχει βάλει από πάνω της την Τρόικα. Ωστόσο τώρα της έδωσαν την προεδρία της ΕΕ!» αναφέρεται ακόμη στο άρθρο.

«Η ελληνική προεδρία της ΕΕ μοιάζει με μεθυσμένη πρωτοχρονιάτικη φάρσα» προσθέτει ο συντάκτης του δημοσιεύματος που απευθύνεται έπειτα στον ευρωβουλευτή Ντάνιελ Χάναν: «Είναι ένα εκπληκτικό παράδοξο: Η Ε.Ε. αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι ανίκανη να κυβερνήσει τον εαυτό της και έχει βάλει από πάνω της την Τρόικα. Ωστόσο τώρα της έδωσαν την προεδρία της ΕΕ».

Η Telegraph αναφέρεται και στην Ανγκελα Μέρκελ και το κλίμα εναντίον της στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι πολλοί Ελληνες την παρουσιάζουν με τον Χίτλερ και τονίζει ότι η «κατήχηση» από τη Γερμανία και την Τροίκα είναι απίθανο να σταματήσει.

Η εφημερίδα αναφέρεται και στο θέμα της φοροδιαφυγής τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «παρά το πρωτογενές πλεόνασμα, η φοροδιαφυγή - η οποία κατά την Οθωμανική Κυριαρχία θεωρούταν πατριωτικό καθήκον -, φαίνεται πως βρίσκεται ακόμη στο ελληνικό DNA».

Κατηγορεί δε την ελληνική κυβέρνηση για τα παράπονά της για τις συνέπειες της ύφεσης και της λιτότητας στην ελληνική κοινωνία, σημειώνοντας πως «δε γίνεται καμία αναφορά στις διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις που δημιούργησαν την οικονομική κρίση».

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στο ενδεχόμενο εκλογών αναφέροντας: «Η τωρινή κυβέρνηση η οποία υπέγραψε τα μέτρα λιτότητας είναι τόσο καλή όσο μπορεί να περιμένει η τρόικα. Οι εκλογές την άνοιξη μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τα κόμματα της Αριστεράς που μάχονται κατά της λιτότητας, να διαλύουν την κυβερνητική πλειοψηφία πηγαίνοντας πίσω ολόκληρο το πρόγραμμα».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα