''δεν μπορει να υπαρξει βοηθεια προς την ελλαδα χωρις μεταρρυθμισεισ''...

14:47 23/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Την ελπίδα του η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο σήμερα Δευτέρα να αποτελέσει αφετηρία σημαντικής βελτίωσης...
των σχέσεων Ελλάδας-Γερμανίας εξέφρασε ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε δηλώσεις του στο κανάλι ARD.

«Ελπίζω ότι θα υπάρξει μια αληθινή επανεκκίνηση (σ.σ. των σχέσεων)» δήλωσε ο Γκάμπριελ ο οποίος από τη μία τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να υπάρξει οικονομική
βοήθεια χωρίς μεταρρυθμίσεις και από την άλλη ότι η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι αρκετό να διασώζει κανείς μόνο τις τράπεζες.

Ο ηγέτης του SPD συμβουλεύει τον Αλέξη Τσίπρα να εμφανιστεί με μια συγκροτημένη λίστα μεταρρυθμίσεων στη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ αν και ο ίδιος δεν είναι σίγουρος ότι αυτό θα γίνει. Επανέλαβε, δε, ότι πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να αποτραπεί η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ.

Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι η απαίτηση για καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων δεν έχει καμία σχέση με την προσπάθεια αντιμετώπισης της απειλής της χρεοκοπίας της Ελλάδας λέγοντας ότι «τα δύο θέματα δεν έχουν καμία σχέση το ένα με το άλλο».
Keywords
Τυχαία Θέματα