Δεν αποκλειονται διωξεις και για αλλα αδικηματα...

11:29 9/10/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ...
Αίτημα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών της Αθήνας προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη για προπαρασκευαστικές πράξεις κατάλυσης του πολιτεύματος δεν αποκλείεται...
να αποστείλουν οι ανακριτές κατά της διαφθοράς, όπως προκύπτει από το έγγραφό τους που διαβίβασαν στη Βουλή, ζητώντας την άρση της ασυλίας τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής
(Γερμενή-Ηλιόπουλου-Μπούκουρα) για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν στο έγγραφό τους «στην κατάθεση του μάρτυρα Ε' αναφέρεται πως οι βουλευτές Ηλιόπουλος και Γερμενής είναι από πολλών ετών σημαίνοντα στελέχη της οργάνωσης παίζοντας σημαντικό ρόλο στην οργάνωση και επιχειρησιακή λειτουργία της Χρυσής Αυγής, αλλά και στην ιδεολογική κατήχηση σκοπός της οποίας ήταν και παραμένει, όπως προκύπτει από τις μαρτυρικές καταθέσεις, η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος. (134 ΠΚ).
»Σημειωτέον τέλος πως στις επισυναπτόμενες μαρτυρικές καταθέσεις υπάρχουν πλήθος στοιχείων για τους έξι προαναφερόμενους βουλευτές, ενώ προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης φορολογικών αδικημάτων αλλά και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από τις άρρηκτα συνδεδεμένες με την οργάνωση, επιχειρήσεις του βουλευτή Παναγιώταρου. Για όλες τις προαναφερθείσες αξιόποινες πράξεις για τις οποίες δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη θα αποσταλεί σχετικό αίτημα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών».
Σε περίπτωση που ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος τους για τις προπαρασκευαστικές πράξεις κατάλυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος, οι βουλευτές μπορούν ανά πάσα στιγμή να συλληφθούν, καθώς πρόκειται για διαρκές έγκλημα, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος κι επιτρέπει την σύλληψη στα όρια του αυτοφώρου.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα