Δεκαεπτα νεκροι και αγνοουμενοι μελη του οηε απο την επιθεση στην καμπουλ...

08:27 18/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε λιβανικό εστιατόριο στο οποίο ...
συχνάζουν ξένοι στην Καμπούλ. Μεταξύ των νεκρών και τρεις δράστες της επίθεσης ενώ αγνοούνται τέσσερις εργαζόμενοι στην αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν.
Τα μέλη του ΟΗΕ ενδέχεται να βρίσκονταν κοντά στο εστιατόριο στο οποίο σημειώθηκε η επίθεση των Ταλιμπάν και φέρονται ως αγνοούμενοι, ένας εκπρόσωπος της αποστολής των Ηνωμένων
Εθνών.
Ο ΟΗΕ προσπαθεί να διευκρινίσει τι συνέβη, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Η επίθεση που έγινε από μια ομάδα των Ταλιμπάν είχε στόχο εστιατόριο με την ονομασία "Η Ταβέρνα του Λιβάνου", το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Καμπούλ. Σε αυτό συχνάζουν διπλωμάτες, σύμβουλοι, εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις κι άλλα μέλη των κοινοτήτων των ξένων στην αφγανική πρωτεύουσα.
«Υπήρχαν τουλάχιστον τρεις δράστες, είναι όλοι νεκροί. Δυστυχώς άλλοι 14 άνθρωποι, περιλαμβανομένων ξένων, βρήκαν το θάνατο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αστυνομίας της Καμπούλ, ο Μοχάμαντ Ζαχίρ.
Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε περίπου τις 19:20 τοπική ώρα (16:50, ώρα Ελλάδας) στο εστιατόριο, που βρίσκεται σε μια περιοχή όπου εδρεύουν πολλές ξένες πρεσβείες, ιδίως αυτές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Βρετανίας, καθώς και γραφεία της αφγανικής κυβέρνησης. Αμέσως μετά ακολούθησαν σφοδρές ανταλλαγές πυρών.
«Απομακρύναμε δύο τραυματίες, αλλά μπορεί να υπάρχουν κι άλλα θύματα», είπε αξιωματικός της αστυνομίας αναφερόμενος στην επίθεση.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα