''eγγυομαστε την ασφαλεια των χειμερινων ολυμπιακων αγωνων του σοτσι''...

08:27 18/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Η Ρωσία θα κάνει τα πάντα για να εγγυηθεί την ασφάλεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν,...
σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικά δίκτυα της Ρωσίας και του εξωτερικού.
«Το καθήκον μας ως διοργανωτές είναι να εγγυηθούμε την ασφάλεια των συμμετεχόντων και των θεατών αυτής της γιορτής του αθλητισμού και ως προς αυτό, θα κάνουμε τα πάντα» δήλωσε ο Πούτιν στη
συνέντευξη, απόσπασμα της οποίας μεταδόθηκε την Παρασκευή και που θα προβληθεί συνολικά το βράδυ της Κυριακής.
«Αν αφεθούμε να δείξουμε αδυναμία, να δείξουμε ότι φοβόμαστε, θα βοηθήσουμε τους τρομοκράτες να επιτύχουν τους στόχους τους» υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.
Η διεθνής κοινότητα οφείλει να συντονίσει τις προσπάθειές της στη μάχη εναντίον των τρομοκρατικών ενεργειών και των δολοφονιών αθώων, πρόσθεσε.
Ωστόσο, σχεδόν ταυτόχρονα με τη μετάδοση των δηλώσεων του Ρώσου προέδρου σημειώνονταν δύο εκρήξεις στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, Μαχατσκάλα, προκαλώντας τον τραυματισμό επτά ανθρώπων, εκ των οποίων οι δύο είναι αστυνομικοί, σύμφωνα με τον απολογισμό που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ. Το πρακτορείο Itar-Tass έκανε λόγο για «τραυματίες και νεκρούς» όμως αυτή η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια.
Πηγές της αστυνομίας ανέφεραν ότι η πρώτη έκρηξη προκλήθηκε από οπλοβομβίδα που εκτοξεύθηκε εναντίον εστιατορίου. Η δεύτερη έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο που βρισκόταν στην ίδια περιοχή.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα