Δεκαδες οι νεκροι στη συρια

14:55 26/4/2012 - Πηγή: Fimotro
Έως 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε σπίτι στην πόλη Χάμα της Συρίας, σύμφωνα με αντικαθεστωτικούς ακτιβιστές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πολλά σπίτια καταστράφηκαν στο νότιο τμήμα της πόλης ως...
συνέπεια της επίθεσης.

Στον αντίποδα, κρατικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι ο αριθμός των θυμάτων δεν ξεπερνά τα 16, προσθέτοντας ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε κτίριο
που χρησιμοποιούταν από «ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες» ως εργοστάσιο κατασκευής βομβών.

Στον απόηχο της έκρηξης, αντικυβερνητικοί ανάρτησαν στο διαδίκτυο βίντεο που δείχνει σώματα να ανασύρονται από ερείπια. Κατά τους ακτιβιστές, η έκρηξη προκλήθηκε είτε από βομβαρδισμούς των τακτικών δυνάμεων είτε από την πρόσκρουση ενός τακτικού βαλλιστικού πυραύλου τύπου Σκαντ (Scud).

Σύμφωνα με το al-Jazeera, κλιμακούμενες συγκρούσεις μαίνονται στην πληγείσα πόλη. Η Χάμα παραμένει ένα από τα προπύργια αντικαθεστωτικής δραστηριότητας εναντίον του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Οι πληροφορίες που διαρρέουν αμφότερες οι αντιμαχόμενες πλευρές παραμένουν ανεπιβεβαίωτες λόγω των απαγορεύσεων που έχει επιβάλει το συριακό καθεστώς σε ξένους δημοσιογράφους.
Keywords
Τυχαία Θέματα