Προφυλακίστηκε η Αρετή Τσοχατζοπούλου Πηγή:www.capital.gr

Προσωρινά κρατούμενη, μετά από απολογία σχεδόν τεσσάρων ωρών, κρίθηκε η Αρετή Τσοχατζοπούλου κόρη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η κατηγορία σε βάρος της αφορά ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με βάση το εισαγγελικό πόρισμα το οποίο συνέδεε μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα που φέρεται να έλαβε ο πατέρας της με offshores εταιρείες μέσω των οποίων εμφανίζεται να κατέληξε στην ιδιοκτησία της διαμέρισμα 402 τ.μ. στην οδό Δεινοκράτους
στο Κολωνάκι.

Η κα Τσοχατζοπούλου σύμφωνα με τον συνήγορό της.....
Μιχάλη Δημητρακόπουλο αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την κατηγορία αλλά και με οποιαδήποτε offshore εταιρεία, υποστηρίζοντας ότι τα περιουσιακά της αποκτήματα προέρχονται από τη δουλειά της.

Μάλιστα, υπέβαλε και απολογητικό υπόμνημα με το οποίο εξηγούσε αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο απέκτησε το συγκεκριμένο ακίνητο.

Σύμφωνα πάντως με το εισαγγελικό πόρισμα, η κα Τσοχατζοπούλου αγόρασε το σπίτι στη Δεινοκράτους από τον επιχειρηματία Αστέριο Οικονομίδη (ήδη προσωρινά κρατούμενο) ο οποίος το είχε αγοράσει από την offshore εταιρεία Bluebell την οποία φέρονται να κατέληξαν μίζες από εταιρείες που συνδέονται με τα εξοπλιστικά προγράμματα TOR M1.

Η κα Τσοχατζοπούλου θα οδηγηθεί από αστυνομικούς στην Ασφάλεια και στη συνέχεια πριν τη δύση του ηλίου θα πρέπει να οδηγηθεί στις φυλακές όπου κρατείται ήδη ο πατέρας της.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να απολογηθεί για το ίδιο αδίκημα ο αδερφός της συζύγου του πρώην υπουργού Παναγιώτης Σταμάτης καθώς και η θεία της. Η ίδια η Βίκυ Σταμάτη αναμένεται να απολογηθεί αύριο το πρωί.

«Προφυλακίστηκε γιατί φέρει το επώνυμο Τσοχατζοπούλου»

Ο συνήγορος της κατηγορουμένης, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, λέγοντας ότι «την ώρα που άφησε ελεύθερους τους χρηματιστές μέσω των οποίων κινούνταν τα εκατομμύρια που έφταναν στις offshores για τις οποίες διενεργείται η δικαστική έρευνα, προφυλάκισε την Αρετή Τσοχατζοπούλου μόνο και μόνο γιατί έκανε το λάθος να είναι κόρη του πρώην υπουργού. Προφυλακίστηκε, παρά το γεγονός ότι το ακίνητο για το οποίο κατηγορείται απέδειξε ότι το αγόρασε από την πώληση άλλου ακινήτου με χρήματα τα οποία είναι δηλωμένα στην εφορία και στο πόθεν έσχες της. Δεν υπάρχει κανένα ίχνος ενοχής, προφυλακίζεται γιατί είναι κόρη του Τσοχατζόπουλου. Μας είπε ο ανακριτής ότι είναι ύποπτη φυγής γιατί έχει γερμανικό διαβατήριο. Ισχυρισμός ο οποίος είναι αστείος. Η κα Τσοχατζοπούλου είναι μητέρα τριών ανήλικων παιδιών και δεν έχει σύζυγο. Πως θα μεγαλώσουν αυτά τα παιδιά;»

Έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου όπου βρίσκεται η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 60-70 άτομα τα οποία αποδοκίμαζαν έντονα φωνάζοντας «μέσα» και «επίσης τα δικά μας παιδιά πως θα μεγαλώσουν;».
capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα