Δειτε τα πιο περιεργα συμπτωματα της γυμναστικης...

23:27 28/2/2014 - Πηγή: Fimotro
Σίγουρα η γυμναστική θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας, καθώς έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία.
Ωστόσο, υπό ορισμένες συνθήκες, ...
μπορεί να προκαλέσει ορισμένα περίεργα συμπτώματα.

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα πέντε πιο κοινά από αυτά:

«Μαχαιριές» στα πλευρά

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ενοχλήσεις αυτές ίσως οφείλονται στους σπασμούς του διαφράγματος λόγω γρήγορης αναπνοής, ενώ η κατανάλωση φαγητού λίγο πριν την άσκηση δυσχεραίνει την κατάσταση.

Καταρροή

Η άσκηση, ειδικά σε συνθήκες κρύου και ξηρού αέρα, μπορεί να οδηγήσει σε καταρροή, μια κατάσταση που συχνά αποκαλείται ρινίτιδα λόγω άσκησης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αυξημένη αναπνοή από τη μύτη κατά τη διάρκεια της άσκησης ξηραίνει τις μεμβράνες της μύτης, που προστατεύουν τη ρινική κοιλότητα από την καταρροή.

Επιθυμία για… τουαλέτα

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, το σώμα σας στέλνει αίμα από τα σπλάχνα στους μύες, κάτι που μπορεί να προκαλέσει διάρροια. Μάλιστα, η αφυδάτωση και το άγχος πριν από κάποιον αγώνα μπορεί να χειροτερέψει το πρόβλημα.

Κόκκινο πρόσωπο

Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στη λειτουργία των τριχοειδών αγγείων, των μικρών αιμοφόρων αγγείων κοντά στην επιφάνεια του δέρματος σας που διαστέλλονται κατά τη διάρκεια της άσκησης για να διατηρήσουν το σώμα σας δροσερό. Οι άνθρωποι με ευαίσθητο δέρμα μπορεί να κοκκινίσουν περισσότερο και να μείνουν έτσι για πιο πολύ χρόνο.

Φαγούρα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κνίδωση συχνά προκαλείται από τον ιδρώτα και την αυξημένη θερμοκρασία του σώματος.

Πηγή: onmed.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα