Δειτε ποια ειναι ta 12 σταδια του μουντιαλ

10:11 13/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Τα νούμερα κάθε μεγάλης διοργάνωσης είναι εντυπωσιακά, όσον αφορά στο Μουντιάλ της Βραζιλίας όμως,ξεπερνούν κάθε προηγούμενο: Υπολογίζεται πως συνολικά 3,3 εκατομμύρια θεατών θα γεμίσουν ...
ασφυκτικά τα 12 στάδια και στους 64 αγώνες που θα γίνουν φέτος στην πατρίδα του ποδοσφαίρου.

Μπορεί οι Βραζιλιάνοι να έφεραν στα όριά τους τους υπευθύνους της FIFA με τις καθυστερήσεις στην κατασκευή των σταδίων, καθώς έως και μερικές μέρες πριν τη σέντρα, κάποια από αυτά δεν ήταν έτοιμα, όμως το τελικό αποτέλεσμα τους δικαιώνει: Τα στάδια - αξιοθέατα
είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν τα εκατομμύρια των θεατών αλλά και τους αστέρες του ποδοσφαίρου που για τον επόμενο μήνα θα κρατούν το ενδιαφέρον του πλανήτη... στα πόδια τους.

1. Μαρακανά, Ρίο ντε Τζανέιρο

Ποιος δεν γνωρίζει το θρυλικό Μαρακανά,που κατασκευάστηκε με αφορμή το προηγούμενο Μουντιάλ που διοργάνωσε η Βραζιλία το 1950; Τα «εγκαίνια» του σταδίου δεν είχαν ευτυχές αποτέλεσμα για τους 200.000 Βραζιλιάνους που γέμισαν τις κερκίδες αλλά είδαν τη Σελεσάο να χάνει στον τελικό το Κύπελλο από την Ουρουγουάη. Φέτος το γήπεδο που έχει γνωρίσει από τότε πολλές μεγάλες συγκινήσεις (από το 1000ό γκολ του Πελέ μέχρι την κηδεία του Γκαρίντσα) έχει αναμορφωθεί και περιμένει τη σέντρα ακόμα πιο μεγαλοπρεπές.

2. Εθνικό Στάδιο Βραζιλίας, Μπραζίλια

Η πρωτεύουσα της χώρας Μπραζίλια, διαθέτει πλήθος αρχιτεκτονικών κοσμημάτων και το Εθνικό Στάδιο «Γκαρίντσα» είναι ένα από αυτά. Είναι το γήπεδο όπου θα διεξαχθούν οι περισσότεροι αγώνες συνολικά, αν και από τους επικριτές του Μουντιάλ ακούγονται απόψεις για το τι ακριβώς θα κάνει αυτός ο «λευκός ελέφαντας» όταν σβήσουν τα φώτα...

3. Αρένα, Σάο Πάολο

Η έδρα της Κορίνθιανς, μιας από τις κορυφαίες ομάδες του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, είναι γνωστό και ως «Itaquerao». Το σκέπαστρό του είναι σχεδιασμένο να διπλασιάζει τον θόρυβο των θεατών στις κερκίδες, μετατρέποντάς το σε... κόλαση για τους αντιπάλους.

4. Αρένα Forte Nova, Σαλβατόρ

Την παράσταση κλέβει η μεταλλική του οροφή, σχεδιασμένη με την τελευταία λέξη της αρχιτεκτονικής, ενώ παράλληλα θα προστατεύει θεατές και αγωνιζόμενους από τις καυτές θερμοκρασίες της Βραζιλίας. Το στάδιο είναι δημιούργημα του 2010. Τότε, κατεδαφίστηκε το παλιό οικοδόμημα, εξαιτίας ενός δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή σε επτά θεατές.

5. Καστελάο, Φορταλέτζα

Είναι το πρώτο «πράσινο» στάδιο της Βραζιλίας, ενώ το γυαλί που το περιβάλει αντανακλά την ακτινοβολία του ήλιου και διατηρεί τις θερμοκρασίες υποφερτές. Εκεί το 1980, περίπου 120.000 πιστοί υποδέχθηκαν στη Βραζιλία τον Πάπα Ιωάννη Παύλο.

6. Στάδιο "Governador Magalhaes Pinto", Μπέλο Οριζόντε

Πρόκειται απλώς για την επίσημη ονομασία του Μινεϊράο, ενός από τα πιο γνωστά βραζιλιάνικα γήπεδα, που είναι και η έδρα της Ατλέτικο Μινέιρο.

7. Αρένα Περναμπούκο, Recife

Χτίστηκε ειδικά για το Μουντιάλ, αλλά οι τοπικές ομάδες αρνούνται να το χρησιμοποιήσουν και να μεταφέρουν εκεί την έδρα τους, καθώς βρίσκεται σχετικά έξω από την πόλη!

8. Στάδιο Beira-Rio, Πόρτο Αλέγκρε

Ένα από τα στάδια που παραδόθηκαν τελευταία και του οποίου ο προϋπολογισμός αυξήθηκε συνολικά κατά 154%!

9. Αρένα Αμαζονία, Μενάους

Μια εντυπωσιακή μεταλλική κατασκευή σκεπάζει τις κερκίδες του γηπέδου, που ανακατασκευάστηκε πλήρως για το Μουντιάλ για να γίνει και αυτό ένα από τα «πράσινα» στάδια.

10. Στάδιο Ντας Ντούνας, Νατάλ

Ηλιακά πάνελ και ανακυκλωμένο βρόχινο νερό καλύπτουν στο σύνολό της την ενέργεια που χρειάζεται το στάδιο!

11. Στάδιο "Χοακίμ Αμέρικο", Κουριτίμπα

Χτίστηκε το 1914 και ανακαινίστηκε βέβαια για το Μουντιάλ. Μόνο που δεν πρόλαβε να τελειώσει κι έτσι η στέγη θα προστεθεί... μετά τους αγώνες!

12. Αρένα Παντανάλ, Κουιάμπα

Θεωρείται και αυτό ένας από τους «άσπρους ελέφαντες» του Μουντιάλ, που μετά οι Βραζιλιάνοι δεν θα έχουν τι να τους κάνουν...
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα