Δε θα ψηφισει τον ενφια ο α.λοβερδος...

Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) εξέφρασε στον Alpha 98,9 ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», Α. Λοβέρδος.
«Ξέρουν και οι ίδιοι ότι ...
ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει τα 650 εκατ. ευρώ που βάζουν», είπε, σημειώνοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν μπορεί να μεταφέρει τις προσωπικές του ευθύνες στη Βουλή.
Με ένσταση αντισυνταγματικότητας εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων άνοιξε στην Ολομέλεια η συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου. Την πρόθεση τoυ κόμματος να υποβάλει την ένσταση ανακοίνωσε ο εισηγητής του κόμματος, Νότης Μαριάς, επειδή -όπως είπε- θίγεται ο πυρήνας της περιουσίας, που οδηγείται σε δήμευση.
Από πλευράς τους, οι εισηγητές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, Φεβρωνία Πατριανάκου και Γιάννης Κουτσούκος είπαν ότι ψηφίζουν το νομοσχέδιο επί της αρχής, καθώς υπήρξαν σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με το αρχικό σχέδιο νόμου.
Ο κ. Κουτσούκος επέμεινε, πάντως, ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτιώσεων.
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γελαλής χαρακτήρισε το νομοσχέδιο μέρος της πολιτικής φτωχοποίησης του πληθυσμού, ενώ ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος είπε ότι από το «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» περάσαμε στο τρίπτυχο «πείνα, κρύο και σκοτάδι».
Ο ειδικός αγορητής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει κοινωνική νομιμοποίηση του νομοσχεδίου και αποδείχθηκε από τη διαδικασία ακρόασης των φορέων που δεν βρέθηκε ένας να επιδοκιμάσει τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία».
«Αντιλαϊκό, που αποτελεί μέρος της συνολικότερης πολιτικής που εξαθλιώνει τα λαϊκά στρώματα» χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα