''δε θα παρακαλεσω κανεναν, κερδισα τις εκλογεσ'''...

20:19 26/5/2014 - Πηγή: Fimotro
«Δεν με νοιάζει τι λένε. Δεν παρακαλάω κανέναν. Κέρδισα τις εκλογές».
Τα παραπάνω δήλωσε τη Δευτέρα ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής...
και πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, έπειτα από τη νίκη του ΕΛΚ στις Ευρωεκλογές, κάνοντας μάλιστα και σχετική αναφορά στο Twitter.

Οι δηλώσεις Γιούνκερ -οι οποίες έγιναν σε έντονο ύφος- φαίνεται πως είχαν αποδέκτη τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος εκτιμά ότι ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου
είναι υπερβολικά φεντεραλιστής για την προεδρία της Κομισιόν.

Ο Γιούνκερ είπε ότι ως νικητής των χθεσινών ευρωεκλογών, δικαιωματικά θα πρέπει να διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν, τονίζοντας ότι η διψήφια διαφορά σε έδρες που έχει το ΕΛΚ από το ΕΣΚ του δίνει το δικαίωμα να επιχειρήσει πρώτος τη διαμόρφωση πλειοψηφίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο υποψήφιος του ΕΛΚ είπε ακόμη ότι η άκρα δεξιά και οι λαϊκιστές δεν κέρδισαν τις εκλογές, αν και η ενίσχυσή τους σε ορισμένες χώρες είναι κάτι το συνταρακτικό.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών θα αποτιμηθούν την Τρίτη στη Διάσκεψη των προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο, σε Συνόδους Κορυφής των πολιτικών ομάδων και σε άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ υπό τη μορφή δείπνου εργασίας που έχει συγκαλέσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπάι.

Προκειμένου να εκλεγεί νέος πρόεδρος της Επιτροπής κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των μελών της Ευρωβουλής (376 έδρες σε σύνολο 751) και την ειδική πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα