''δε φτασαμε σε αδιεξοδο''...

Δημοσιεύματα του ισραηλινού τύπου, που θέλουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες να έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, διεψεύδει ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle...

Συγκεκριμένα, πριν από λίγες μέρες η ισραηλινή εφημερίδα Maariv έγραψε ότι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, οι οποίες ξεκίνησαν τον Ιούλιο υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, κατέληξαν σε αδιέξοδο.
Ο παλαιστίνιος πρόεδρος,
ωστόσο, το διαψεύδει. «Όχι, δεν έφθασαν σε αδιέξοδο. Οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες, αλλά δεν έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Βρίσκονται ακόμη στην αρχή και έχουμε αρκετό χρόνο για να ασχοληθούμε με τα θέματα που παρουσιάζουν δυσκολίες. Επομένως, μπορεί να ισχυρίζονται το αντίθετο, αλλά δεν υπάρχει αδιέξοδο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αμπάς.
Κατά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή στο Βερολίνο με την γερμανίδα καγκελάριο, η Άγκελα Μέρκελ ζήτησε από το Ισραήλ «αυτοσυγκράτηση» στην κατασκευή οικισμών.
«Η εποικιστική πολιτική δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί», σχολιάζει ο Μαχμούντ Αμπάς. «Δεν επιτρέπεται να συνεχιστούν οι επιθέσεις στα παλαιστινιακά εδάφη, οι επιθέσεις των εποίκων. Οι επιθέσεις εναντίον του τεμένους του Αλ Ακσά δεν επιτρέπεται να συνεχιστούν. Όλα αυτά εμποδίζουν την ειρηνευτική διαδικασία, την εξεύρεση λύσεων. Όλα αυτά είναι αλήθεια. Συνεχίζουμε παρόλα αυτά. Δεν μπορούμε όμως να πούμε ότι φτάσαμε σήμερα σε ένα ανεπιτυχές τέλος, αυτό δεν ισχύει», σημειώνει.
Πηγή: Deutsche Welle
Keywords
Τυχαία Θέματα