Χρονοδιαγραμμα για τη λειτουργια του νοσοκομειου σαντορινης απο το υπ. υγειας...

21:01 22/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Τη λειτουργία του νοσοκομείου Σαντορίνης υποσχέθηκε ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής στους εκπροσώπους φορέων...
του νησιού τη Δευτέρα στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης για το θέμα της περίθαλψης των κατοίκων αλλά και των χιλιάδων τουριστών. Ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε τους βουλευτές, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα στελέχη της Υγειονομικής Περιφέρειας ότι σε 15 ημέρες θα υπάρξει νέα
συνάντηση προκειμένου να οριστούν τα χρονοδιαγράμματα τόσο για τη σύσταση του οργανισμού όσο και για τη διαδικασία στελέχωσής του, με απώτερο σκοπό τη συντομότερη λειτουργία του Νοσοκομείου.

To σύγχρονο εξοπλισμένο νοσηλευτικό ίδρυμα δυναμικότητας 50 κλινών που κόστισε 13,9 εκατ. ευρώ, τα τελευταία τέσσερα χρόνια διεκδικεί τον τίτλο του «στοιχειωμένου» νοσοκομείου, καθώς αναμένει επί ματαίω τη στελέχωσή του και συνεπώς την παροχή περίθαλψης και νοσηλείας σε όσους το χρειάζονται. Η Σαντορίνη, παρότι κορυφαίος τουριστικός προορισμός διαθέτει ένα Κέντρο Υγείας στο πλαίσιο του ΕΣΥ και μια ιδιωτική μονάδα υγείας. Οι επεμβάσεις και γενικώς τα περιστατικά που χρήζουν περίθαλψης διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία.

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε τη βούληση της Κυβέρνησης να λειτουργήσει άμεσα το νοσοκομείο Σαντορίνης, τονίζοντας πως «το δίκαιο και χρόνιο αίτημα των κατοίκων του νησιού θα πρέπει να λάβει σάρκα και οστά». Στη σύσκεψη, παρουσία του Αν. Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, συμμετείχαν οι βουλευτές Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Μανιός, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Νίκος Καρβούνης, ο Δήμαρχος Σαντορίνης Νίκος Ζώρζος και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, ο Πρόεδρος και η Διευθύνουσα Σύμβουλός της ΑΕΜΥ Μιχάλης Σταύρου και Μαρία Καραφώτη-Φωτιάδου αντίστοιχα. Από την πλευρά τους, επεσήμαναν την ανάγκη λειτουργίας του νέου νοσοκομείου Σαντορίνης προκειμένου ο θηραϊκός λαός να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη επαρκούς στελέχωσής του.
Keywords
Τυχαία Θέματα