Χριστουγεννα στον κινηματογραφο...

Το σινεμά είναι η πηγή της έμπνευσής τους, αλλά τα τα Χριστούγεννα ...
είναι η αφορμή της νέας τους εμφάνισης στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Οι Cinema Paradiso Project, με κεντρικό πυρήνα τα Χριστούγεννα, θα μας ταξιδέψουν
στον χώρο και στον χρόνο στις 29 Δεκεμβρίου. Το μουσικό τους στίγμα: lead vocals που ξεχωρίζουν, ατμοσφαιρικές διασκευές, μελωδίες oνειρικές και διάθεση εορταστική.

Η πορεία τους ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2009 από μια ιδέα που είχε η Χριστίνα -που παίζει κιθάρα- για μια συνάντηση μουσικών με κοινές καταβολές. Το όνομά τους πρόηλθε από μια παρτιτούρα που ξεχώρισε τυχαία ανάμεσα σε δεκάδες και αφορούσε στο τραγούδι: “Tema d’amore” του Ennio Morricone από την ταινία “Nuovo Cinema Paradiso”. Η αρχική ιδέα μεταφράστηκε σε ένα μουσικό τοπίο με πολλές και διαφορετικές αποχρώσεις.

Η λειτουργία είναι συνειρμική. Εικόνες, μνήμες, μουσικές από τη μεγάλη οθόνη που τους συγκίνησαν αποτελούν την αφετηρία. Στη συνέχεια, με βάση τη δική τους μουσική αισθητική, διαμορφώνουν αυτό που θέλουν να παρουσιάσουν και να μοιραστούν με το κοινό. Με άλλα λόγια η μουσική που παίζουν συμπεριλαμβάνει διαφορετικά ακούσματα.

Στη συναυλία στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο θα είναι μαζί τους στη σκηνή παιδιά με ιδιαίτερο ταλέντο και πολύ θετική ενέργεια. Η Παιδική Χορωδία του Εθνικού Ωδείου, μια 50μελής ομάδα που ενώνει τη φωνή της με τους Cinema Paradiso Project για να φτιάξουν το “Snowman”, να τραγουδήσουν το “Carol of the Bells”, να ονειρευτούν το “White Christmas”, να χορέψουν το βαλς της “Anastasia”, να σώσουν τον Αϊ Βασίλη στο “Nightmare before Christmas” και να ευχηθούν “Merry Christmas Mr Lawrence”.

Στην εορταστική αυτή παράσταση το συγκρότημα υποδέχεται ξανά σε έκτακτη φιλική συμμετοχή, τον Βασίλη Λέκκα. Ο διαχρονικός καλλιτέχνης θα ερμηνεύσει με το γνωστό πάθος και την αυθεντικότητά του, τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο.

Info
Οι Cinema Paradiso Project είναι:
Σουζάνα Γιαννακοπούλου: τραγούδι
Σοφία Ροσμαράκη: πιάνο
Ευαγγελία Λοφίτου: ακκορντεόν, επικοινωνία, επιμέλεια οργάνωσης
Γκαλίνα Μπράτουσκα: βιολί
Στέφανος Γιαννόπουλος: τσέλο, φωνητικά
Eυγένιος Μπράτουσκα: κοντραμπάσο
Άγγελος Μπότσης: κλασική κιθάρα
Χριστίνα Κατσιάρη: ακουστική κιθάρα, κείμενα, videos, επιμέλεια προγράμματος και οργάνωσης Δημήτρης Αραπαντελής: ηλεκτρική κιθάρα, ενορχηστρώσεις, τραγούδι/φωνητικά Ιάκωβος Παυλόπουλος: κρουστά, φωνητικά
Τηλέμαχος Αγγελής: αφήγηση
Ελπίδα Παουλίνο: Διδασκαλία και Διεύθυνση Παιδικής Χορωδίας Εθνικού Ωδείου
Keywords
Τυχαία Θέματα