Χουλιαρακης: ηπιοτερη απο την προβλεπομενη η υφεση για το 2015...

...ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ;
Ηπιότερη ύφεση από την προβλεπόμενη θα καταγράφει ο προϋπολογισμός...
που θα κατατεθεί τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Κλείνοντας την Τρίτη την μαραθώνια συνεδρίαση των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών που επεξεργάζονται το πολυνομοσχέδιο, ο υπουργός επισήμανε ότι τα οικονομικά στοιχεία Αυγούστου-Οκτωβρίου δείχνουν ότι η ύφεση
θα είναι χαμηλότερη από τις αρχικές προβλέψεις αλλά και από τις εκτιμήσεις που αποτυπώνονται στην νέα συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Επιπροσθέτως, ο κ. Χουλιαράκης επιχείρησε να απαντήσει στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης που υποστηρίζει ότι η επτάμηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προκάλεσε νέες δανειακές ανάγκες 61 δισ ευρώ.

«Το ποσό των 25 δισ. ευρώ που καταγράφονταν ως δανειακές ανάγκες τον Ιανουάριο του 2015 βασιζόταν στην υπόθεση των αυξημένων πλεονασμάτων και στο ότι ένα μεγάλο μέρος του εθνικού πλούτου -ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ- θα ιδιωτικοποιούταν», είπε ο υπουργός για να προσθέσει ότι η νέα συμφωνία στηρίζεται στην λογική των χαμηλών πλεονασμάτων.

Εκτός αυτών τόνισε ότι με την νέα συμφωνία «πρακτικά προκαλείται αναδιάρθρωση του χρέους» μέσω της αναχρηματοδότησής του με χαμηλότερα επιτόκια και επιμήκυνση πληρωμών.
Keywords
Τυχαία Θέματα