Το τελευταίο αντίο στον Αλέξανδρο Βέλιο

23:06 6/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Πολλοί συνάδελφοι, συγγενείς και φίλοι, αλλά και πολιτικοί αποχαιρέτησαν σήμερα στο Α΄ νεκροταφείο Αθηνών τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Bέλιο που έφυγε το βράδυ της Κυριακής μετά από μάχη με την επάρατο νόσο επιλέγοντας τη μέθοδο της «μη υποβοηθούμενης ευθανασίας».

«Θέλω το φέρετρό μου να είναι λιτό, από φυσικό ξύλο. Η αίσθηση της πολυτελείας στον θάνατό μου φαίνεται άκρως κακόγουστη. Η βασική μου επιθυμία είναι να μην υπάρχει σταυρός στον τάφο μου. Μια απλή στήλη, στην οποία θα αναγράφεται το όνομα και οι χρονολογίες

γέννησης και θανάτου μου. Πάνω στη μαρμάρινη πλάκα, θα χαραχθεί η εξής φράση. Ευ ζην, ευ θνήσκει. Αν υπάρχει μια φωτογραφία μου σε λιτή κορνίζα. Όχι καντηλάκια και αλλά παρόμοια. Λίγα φρέσκα λουλούδια κάπου – κάπου, για να φαίνεται πως δεν έχω λησμονηθεί», ανέφερε ο Αλέξανδρος Βέλιος σε ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε.

Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες, συνάδελφοι του, όπως ο Γιώργος Τράγκας, ο Μάκης Κουρής, επιχειρηματίες, άνθρωποι της τέχνης και του πνεύματος, πολιτικοί, αλλά και συνάδελφοι της γυναίκας του Νάντιας Γερολυμάτου από το υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλαν στεφάνια, ανάμεσα στα οποία όπως αναφέρει το star.gr ξεχωρίζει ένα με κόκκινα άνθη, που είναι από τους συμμαθητές του Αλέξανδρου Βέλιου από το πρώτο γυμνάσιο Πλάκας.

Τραγική φιγούρα ήταν η σύζυγος του Αλέξανδρου Βέλιου, Νάντια Γερολυμάτου. Ντυμένη στα μαύρα και φορώντας σκούρα γυαλιά, στάθηκε στο πλευρό του δημοσιογράφου μέρα νύχτα, φροντίζοντας τον ιδιαίτερα από την στιγμή που έμαθε ότι έχει καρκίνο.

Μαζί της, τη δύσκολη αυτή στιγμή, μεταξύ άλλων, ο πολύ καλός φίλος τους δημοσιογράφος Κρικόρ Τσακιτζιάν, o δημοσιογράφος Χρήστος Αξελός, η ηθοποιός Λένα Παπαληγούρα με τον πατέρα της πρώην υπουργό Α.Παπαληγούρα, η ηθοποιός Ελένη Φιλίνη κ.α

Αρκετοί ήταν και οι εκπρόσωποι από τον πολιτικό κόσμο μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Πρόεδρος της Δημάρ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Πρόεδρος του Ποταμιού Σταυρός Θεοδωράκης, η Ζέτα Μακρή και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος από την Νέα Δημοκρατία, ο Φώτης Κουβέλης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Καμμένος, καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Ο επικεφαλής του Πoταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης εκφώνησε και τον επικήδειο. Μάλιστα, ανέφερε πως υποσχέθηκε στον Αλέξανδρο Βέλιο ότι θα έρθει και θα πει δημόσια ότι «θα αγωνιστούμε για να νομοθετηθεί αυτό το δικαίωμα στον αξιοπρεπή θάνατο».
«Μιλήσαμε την Κυριακή, λίγο πριν αφήσεις την τελευταία σου πνοή, και σου υποσχέθηκα ότι θα έρθω και θα πω δημόσια ότι θα αγωνιστούμε για να νομοθετηθεί αυτό το δικαίωμα στον αξιοπρεπή θάνατο. Θα σε θυμόμαστε πάντα. Και αυτό που έχω να πω στα παιδιά σου, είναι ότι υπήρξες ένας πρωτοπόρος και αριστοκράτης της δημοκρατίας και στο μέλλον τα παιδιά σου να ξέρεις ότι θα μπορούν να στηριχτούν σε έναν από τους φίλους σου» είπε στον συγκινητικό επικήδειο ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα