ΜΠ. ΑΣΑΝΤ: ΠΙΘΑΝΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ «ΣΕΙΣΜΟ»

Οι δυτικές δυνάμεις διακινδυνεύουν να προκαλέσουν έναν «σεισμό» που θα βάλει «φωτιά» στην Μέση Ανατολή εάν επέμβουν στη Συρία, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Μπασάρ αλ Άσαντ σε συνέντευξή του που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Sunday Telegraph. Η κυβέρνηση Άσαντ...
έχει επικριθεί έντονα από τα Ηνωμένα Έθνη, τον Αραβικό Σύνδεσμο και Δυτικές κυβερνήσεις για τη βίαιη καταστολή με την οποία αποπειράται να συντρίψει την επτάμηνη εξέγερση εναντίον της.

Ο Άσαντ είπε στη συνέντευξή του ότι οι δυτικές χώρες «θα συνεχίσουν την
πίεση, οπωσδήποτε», προσθέτοντας πως «η Συρία όμως είναι διαφορετική σε όλα από την Αίγυπτο, την Τυνησία, την Υεμένη. Η ιστορία είναι διαφορετική. Η πολιτική είναι διαφορετική. Η Συρία είναι το κέντρο σε αυτή την περιφέρεια. Είναι το σεισμικό ρήγμα, και αν παίζει κανείς με αυτό θα προκαλέσει σεισμό».

«Θέλετε να δείτε άλλο ένα Αφγανιστάν, ή δεκάδες Αφγανιστάν; Οποιοδήποτε πρόβλημα στη Συρία θα βάλει φωτιά σε όλη την περιοχή. Εάν το σχέδιο είναι να διασπαστεί η Συρία, αυτό θα σημάνει ότι θα διασπαστεί όλη η περιφέρεια».

Ο Άσαντ είπε στην συνέντευξή του στην Telegraph ότι οι συριακές αρχές έκαναν «πολλά λάθη» στις αρχές της εξέγερσης, αλλά πρόσθεσε ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί.

Υποστήριξε ότι αντέδρασε διαφορετικά στην Αραβική Άνοιξη από ό,τι άλλοι Άραβες ηγέτες. «Δεν ακολουθήσαμε τον δρόμο της άρνησης. Έξι ημέρες μετά την έναρξη των διαδηλώσεων άρχισα μεταρρυθμίσεις. Ο λαός εξέφρασε σκεπτικισμό, διερωτώμενος μήπως οι μεταρρυθμίσεις ήταν ένα όπιο για το λαό, αλλά όταν αρχίσαμε να ανακοινώνουμε τις μεταρρυθμίσεις τα προβλήματα άρχισαν να μειώνονται. Τότε ο λαός άρχισε να υποστηρίζει την κυβέρνηση», υποστήριξε ο πρόεδρος Άσαντ στη συνέντευξή του.
Keywords
Τυχαία Θέματα