Αρχισε το πρωι η υγειονομικη παρεμβαση στο πλοιο με τους μεταναστες

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΒΟΡΙΔΗ ΚΕΕΛΠΝΟ ΚΑΙ ΕΚΕΠΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
Το σκάφος με τους μετανάστες (750 περίπου, από τους οποίους οι 500 είναι γυναίκες και παιδιά και οι υπόλοιποι στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένα άτομα, κατά...
μεγάλη πλειοψηφία από Συρία) προσδέθηκε γύρω στις 11.00 το βράδυ της Τετάρτης στο κόλπο της Ιεράπετρας. Ενώ το σκάφος ευρίσκετο εν πλω, μία γυναίκα έγκυος μετεφέρθη
με SUPER PUMA επειγόντως στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου γέννησε.
Ειδική ομάδα της αντιτρομοκρατικής του Λιμενικού Σώματος ευρίσκεται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο να υπάρχουν μεταξύ του πληρώματος και ύποπτα άτομα, καθώς και οι ίδιοι οι διακινητές, καμουφλαρισμένοι σε «μετανάστες».
Υπάρχουν ήδη στον κόλπο της Ιεράπετρας κλειστά γυμναστήρια, που είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μετανάστες!
Η επιχείρηση άρχισε στις 8 το πρωι, της όλης επιχείρησης προηγείται υγειονομικός έλεγχος πανω στο πλοιο, απο τα κλιμακια των γιατρων, με επικεφαλης ιατρο του κεελπνο.
Επι τόπου ευρίσκονται ο Γενικος Γραμματεας του Υπουργείου Δημόσιας Ταξης Σεραφείμ Τσόκας ο οποιος εχει το γενικο συντονισμο και απο πλευρας του Υπ Υγειας ο Διοικητης του ΕΚΕΠΥ Πανος Ευσταθιου καθως και ο Γενικος Διευθυντης του ΚΕΕΛΠΝΟ γιατρός Θεοδωρος Παπαδημητριου προκειμενου να συντονισουν τις υγειονομικες υπηρεσιες για τη περιθαλψη οσων μεταναστων χρειασθεί, για την υποβολη τους σε ιατρικες εξετασεις, ελέγχους για τυχόν μεταδοτικα νοσηματα, εμβολιασμους, καθώς και για εξέταση της γενικοτερης κατάστασης της υγείας των μεταναστών.
Ειδικα μετρα λαμβανονται προκειμενου να εκμηδενισθεί καθε πιθανοτητα διαφυγης ασθενους που πασχει απο τον εμπολα! βεβαιως η πιθανοτητα υπαρξης τετοιου περιστατικου ειναι σχεδον μηδενικη αφου κατα τις πρωτες πληροφοριες η πλειονοτητα των επιβαινοντων προεορχονται απο περιοχες που δεν πλητονται απο τον Εμπολα.
Keywords
Τυχαία Θέματα