Αρχισε η δικη σχετικα με την απατη - μαμουθ στο ικα καλλιθεας...

21:12 22/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Με την εκφώνηση μαρτύρων άρχισε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η υπόθεση με την απάτη-μαμούθ στο ΙΚΑ Καλλιθέας που είχε ως αποτέλεσμα ...να προκληθεί ζημία στο ίδρυμα που υπερβαίνει τα 11 εκατομμύρια ευρώ. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, κάθονται οκτώ άτομα, εκ των οποίων έξι γυναίκες που ήταν υπάλληλοι του ΙΚΑ και δύο άνδρες που είναι σύζυγοι κάποιων εξ αυτών.
Οι κατηγορούμενοι που παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο δικαστήριο με απευθείας κλήση, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου
Εφετών, αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση, τα αδικήματα της απάτης σε βάρος του Δημοσίου, της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, της πλαστογραφίας, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι έξι υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας, φέρονται την περίοδο 2003-2012 να χορηγούσαν επιδόματα σε ασφαλισμένους που δεν τα δικαιούνταν, ενώ τα χρήματα που καρπώνονταν τα μοίραζαν και σε συγγενείς πρώτου βαθμού.
Οι μάρτυρες κατηγορίας που θα παρελάσουν από το δικαστήριο ανέρχονται στους 60, ενώ υπολογίζεται ότι γύρω στους 20 θα καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης.
Το ΙΚΑ, που θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, ζητεί ως αποζημίωση το ποσό των 11 εκατομμυρίων 58 χιλιάδων ευρώ για τη ζημία που υπέστη και πέντε εκ. ευρώ επιπλέον για ηθική βλάβη.
Μία εκ των κατηγορουμένων έχει εκφράσει ήδη την πρόθεσή της να εκχωρήσει στο Δημόσιο ένα ακίνητο αξίας 300 χιλιάδων ευρώ αλλά και μετρητά, ενώ την κίνησή της αναμένεται να ακολουθήσουν και κάποιοι εκ των υπολοίπων κατηγορουμένων.
Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα