Με κινητοποιησεις απειλουν οι εργαζομενοι στο ''αμαλια φλεμινγκ''...

20:41 22/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγνκ, αν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιμείνει στην μετατροπή του από γενικό νοσοκομείο ...
σε κέντρο αποκατάστασης.
Οι εργαζόμενοι καλούν τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, να μην προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου για το νοσοκομείο, επικαλούμενοι τους εξής λόγους:
«1ον) Πρόσφατα έχει κλείσει το Νοσοκομείο Παπαδημητρίου στην ίδια περιοχή των Μελισσίων, με συνέπεια ο
λαός της ευρύτερης περιοχής να στερείται ήδη ιατρικών υπηρεσιών, γεγονός που με την αλλαγή χρήσης του Α. Φλέμιγκ θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην ασφαλή κάλυψη των επειγόντων αναγκών υγείας του πληθυσμού.

2ον) Το Νοσοκομείο Α. Φλέμιγκ στην αδιάλειπτη έως τώρα λειτουργία του ως Γενικό Νοσοκομείο, παρέχει ολοκληρωμένες ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε όλα τα επίπεδα. Αυτό πιστοποιείται και από έρευνα που έχει γίνει από την Δ/νση ποιότητας και αποδοτικότητας του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με την μέτρηση της ικανοποίησης του ασθενή (ποιότητα ιατρικής φροντίδας, ενημέρωση, συμπεριφορά, ψυχολογική υποστήριξη, κλπ..), όπου ανάμεσα στα 131 Νοσοκομεία, 1ο (πρώτο) μαζί με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ήρθε το Νοσοκομείο Α. Φλέμινγκ, με βαθμολογία υψηλότερη του 9 με άριστα το 10 (εφημερίδα Ημερησία 12/5/2012)

3ον) Η προτεινόμενη συγχώνευση με το Νοσοκομείο Σισμανόγλειο έχει ήδη πραγματοποιηθεί, ΦΕΚ 3499/Β/2012 από 31/12/2012 και έκτοτε λειτουργεί ως Ενιαίο Ν.Π.Δ.Δ με την επωνυμία Γ.Ν.Α ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ - Α. ΦΛΕΜΙΓΚ με την διατήρηση όλων των οργανικών θέσεων των εργαζομένων όπως προβλέπει ο νόμος».
Keywords
Τυχαία Θέματα