Απομακρυνθηκαν ολοι οι ομηροι στο ναιρομπι...

10:50 24/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Όλοι οι όμηροι, οι οποίοι κρατούνταν από τους αλ Σεμπάμπ στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ στο Ναϊρόμπι της Κένυας, έχουν απομακρυνθεί και οι ειδικές δυνάμεις ...
της χώρας δεν συναντούν πλέον καμία αντίσταση στο κτήριο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κενυατικής κυβέρνησης Μανόα Εσιπίσου.
«Πιστεύω ότι όλος ο κόσμος, οι όμηροι, έχουν απομακρυνθεί, αλλά δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε τίποτα», εξήγησε ο ίδιος εκτιμώντας ότι «το τέλος της πολιορκίας είναι κοντά».
Νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών της Κένυας ανακοίνωσε πως δέκα άνθρωποι κρατούνται και ανακρίνονται στο πλαίσιο της έρευνας για την
επίθεση στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ.
Το υπουργείο επιβεβαίωσε τον θάνατο τριών από τους ενόπλους που κρατούν ομήρους στο εμπορικό κέντρο.
Περισσότεροι από 200 πολίτες έχουν διασωθεί, ενώ 65 νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία του Ναϊρόμπι, σύμφωνα με το υπουργείο. Παράλληλα ο Ερυθρός Σταυρός έχει ακόμη καταγεγραμμένους 63 ανθρώπους ως αγνοούμενους.

Κένυα: Βίντεο - ντοκουμέντο της φονικής επίθεσης Στο μεταξύ ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε «φοβερή τραγωδία» την επίθεση στο Ναϊρόμπι από τους ισλαμιστές αλ Σεμπάμπ, ενώ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα προσφέρουν κάθε δυνατή υποστήριξη στην Κένυα. «Τους στηρίζουμε σε αυτή τη φοβερή τραγωδία που συνέβη», δήλωσε στη διάρκεια συνάντησής του με τον νιγηριανό πρόεδρο Γκούντλακ Τζόναθαν.
Οι δύο ηγέτες, που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στον πρόεδρο της Κένυας Ουχούρου Κενυάτα.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα