Απογοητευμενος απο την ελληνικη οικονομια δηλωνει ο νταλαρα

17:16 19/5/2016 - Πηγή: Fimotro
ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΑΛΔΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!
Απογοητευμένος από την πορεία της ελληνικής οικονομίας, παρά τα προγράμματα προσαρμογής που εφαρμόστηκαν τα τελευταία έξι χρόνια και τις δράσεις απομείωσης του δημόσιου χρέους, είναι...
ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσάρλας Νταλάρα, ο άνθρωπος που εκπροσώπησε τους επενδυτές κατά τη διαδικασία του PSI.

Mιλώντας στο 33ο διεθνές συνέδριο
"International Financial Law Conference", υπογράμμισε πως καμία κυβέρνηση από το 2010 και μετά δεν είχε την «ιδιοκτησία» των μεταρρυθμίσεων.

Και κάλεσε το εγχώριο πολιτικό σύστημα να ξεπεράσει τις διαφορές του και να «πάρει τη τύχη της Ελλάδας στα χέρια του».

Σύμφωνα με τον ίδιο, για το απογοητευτικό αποτέλεσμα ευθύνες έχει και η τρόικα, «καθώς επέμεινε στην εφαρμογή ενός λανθασμένου προγράμματος, την ίδια στιγμή που οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν προχωρούσαν στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».

Ο κ. Νταλάρα τάχθηκε και ενάντια στα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα τη διαιώνιση μιας πολιτικής λιτότητας.

Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την εμμονή της στην επιβολή νέων φόρων κι όχι στην ορθή πολιτική περιστολής δαπανών και για σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών και την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα