Φακελος ερτ συνεχεια… 1975-2016 μερος 31ο, προεκλογικη περιοδος και ελεγχομενη ενημερωση, εκρηξη βομβασ!

14:06 19/5/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Μετά την προκήρυξη των εκλογών και την προδοσία του Ανδρέα Παπανδρέου εις βάρος του Καραμανλή, άνοιγε μια νέα «πολιτική σελίδα». Οι εκλογές του 1985 είναι εκλογές...
«Παπανδρέου εναντίον Μητσοτάκη». Εκλογές
του μεγαλύτερου γιγαντισμού στην ιστορία της ελληνικής πολιτικής ζωής.

Ο Α. Παπανδρέου προσέδωσε χαρακτήρα «ιστορικής βεντέτας» στην αντιπαράθεση που θα είχε με το νέο ηγέτη της κεντροδεξιάς, επιχειρώντας να ξυπνήσει μνήμες από «τη μεγάλη προδοσία του 1965». Σύμμαχος σε αυτό το κλίμα, ο φιλικός τύπος και κυρίως η κρατική τηλεόραση. ΕΡΤ-ΕΡΤ2-ΕΡΤ3 στην υπηρεσία της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.

Στο ραδιομέγαρο έχουμε πάλι αλλαγές. Ο Γιάννης Βουτσινάς αναλαμβάνει διευθυντής ειδήσεων στην ΕΡΤ μετακομίζοντας από τηνΕΡΤ2. Στέλεχος της «Εξόρμησης». Ένα καλό παιδί και αρκετά συνεργάσιμος ο ίδιος. Κάτω από αυτόν όμως οι σκληροπυρηνικοί και κομματικοί του ΠΑΣΟΚ έκαναν τη βρώμικη δουλειά στην ενημέρωση και προπαγάνδα. Τη γενική διεύθυνση αναλαμβάνει ο Θόδωρος Χαλάτσης που αργότερα έγινε γνωστός από την υπόθεση της Δήμητρας. Οι περιοδείες και ομιλίες των δυο ανδρών γίνονται, σε κλίμα πόλωσης και διχασμού, με το φαινόμενο των «πράσινων και γαλάζιων καφενείων» να βρίσκεται στην κορύφωσή του.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου στήριζε την εκλογική επικράτησή του στην απομάκρυνση του Κωνσταντίνου Καραμανλή από την Προεδρία της Δημοκρατίας και την ανατροπή του «Προεδρικού» Συντάγματος του 1975, που είχε επιτύχει τον Μάρτιο του 1985 με την εκλογή Σαρτζετάκη, θέλοντας να αφαιρέσει εξουσίες από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο Α. Παπανδρέου είχε δηλώσει αμέσως μετά την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ, ότι δεν επιθυμούσε κανένα διάλογο με το νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πέραν αυτού που επέβαλαν οι θεσμικές, συνταγματικές αναγκαιότητες. Φυσικό επακόλουθο όλων αυτών των δηλώσεων ήταν να διεξαχθεί η προεκλογική περίοδος του '85 σε κλίμα ...πολωτικό χαοτικό ξεχωριστό!

Ομιλίες και ειδήσεις κόβονται και ράβονται στα μέτρα της κυβέρνησης και του αντι-δεξιού κλίματος που έχει δημιουργήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου. Μεγάλες συγκεντρώσεις και ομιλίες σε όλη την Ελλάδα γίνονται και από τις δυο παρατάξεις. Η προβολή της ΝΔ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική της διάσταση. Στο κοντρόλ των ειδήσεων τα πλάνα και οι περιοδείες του Κ. Μητσοτάκη είναι περιορισμένες και δεν επιτρέπεται να παίξουν πλάνα πέρα από το κείμενο. Για το ΠΑΣΟΚ συμβαίνει το αντίθετο.

Αυτό αναγκάζει τον πρόεδρο της ΝΔ., να πραγματοποιήσει μεγάλη συγκέντρωση έξω από την ΕΡΤ2, Μεσογείων και Κατεχάκη, έχοντας συμβολικό χαρακτήρα τέλη Απριλίου για τη μεροληπτική μεταχείριση στην προβολή του προέδρου της και των προεκλογικών δραστηριοτήτων.

Η συγκέντρωση ήταν μεγαλειώδης, με μια μπλέ λαοθάλασσα να επευφημεί τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, όταν μια έκρηξη βόμβας κοντά στην εκδήλωση από αγνώστους, ευτυχώς χωρίς θύματα τάραξε την πανηγυρική ατμόσφαιρα. Η συγκέντρωση είχε μαγνητοσκοπηθεί και θα έπαιζαν πλάνα και αποσπάσματα στα δελτία.

Η «ΜΑΦΙΑ» του ραδιομεγάρου μοντάρισε πλάνα για το δελτίο των 18:00 και 21:00 χωρίς κόσμο με μακρινά πλάνα ή φοβισμένο κόσμο που έφευγε την ώρα της έκρηξης. Αν υπάρχουν στα αρχεία της ΕΡΤ τα δελτία εύκολα μπορεί κανείς να διαπιστώσει το «αδίκημα». Αντίθετα στο δελτίο των 24:00 που δεν υπήρχε έλεγχος-δεν έδιναν και πολύ σημασία στο νυχτερινό δελτίο-τα πλάνα που έπαιξαν και μόνταρε άλλος συντάκτης από την κεντρική ομιλία, έδειξε τη λαοθάλασσα. Τέτοια περιστατικά όπως θα δούμε σε άλλες αναρτήσεις υπήρχαν πολλά.

Φάκελος ΕΡΤ συνέχεια…μέρος 32ο , οι τελευταίες μεγάλες συγκεντρώσεις Μαΐου. Οι παρεμβάσεις και τα χτυπήματα της ΝΔ και του Μητσοτάκη κάτω από τη μέση. Μείνετε μαζί μας.
Keywords
Τυχαία Θέματα