Απο τριπτυχο σε τριπτυχο...

21:08 8/9/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Και ενώ ο Α.Σαμαράς επαναλαμβάνει ότι αυτά είναι τα τελευταία σκληρά μέτρα που θα ληφθούν, προσπαθώντας περισσότερο να πείσει τον εαυτό του πια, παρά τους Έλληνες που και πριν τις εκλογές τον άκουγαν να μιλά...
για τα ίδια ακριβώς μέτρα, τα προτελευταία προφανώς, με βδελυγμία, χαρακτηρίζοντας τα πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα κατά του τόπου
και κατά του λαού, δύο τρίπτυχα είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα, δείχνοντας ξεκάθαρα το τι ζητούν οι αγορές και το τι βιώνουν οι πολίτες στην καθημερινότητα τους.
Οι αγορές μίλησαν λοιπόν σήμερα, δια στόματος Βαν Ρομπάι, ο οποίος προτάσσοντας φυσικά ως στόχο αδιαπραγμάτευτο τη διαιώνιση και μακροημέρευση του ευρώ, μας έδωσε τα τρία σημεία της στρατηγικής των ανθρώπων του χρήματος : βραχυπρόθεσμες δόσεις για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, ένα μακροπρόθεσμο όραμα για την Οικονομική και Νομισματική Ένωση και βαθιές μεταρρυθμίσεις σε κάθε χώρα, μεταρρυθμίσεις που όλοι καταλαβαίνουμε που ακριβώς θα οδηγήσουν. Και κάπου εδώ, εμφανίζεται και το τρίπτυχο με το οποίο κωδικοποίησε σήμερα η ΔΑΚΕ (ναι, η ΔΑΚΕ, η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ) με μια σκληρή ανακοίνωση της, αυτό που ζουν σήμερα οι περισσότεροι Έλληνες και δεν είναι άλλο από το τρίπτυχο- πληγή : ύφεση, λουκέτα, ανεργία. Για όλους αυτούς τους ανθρώπους που δυσκολεύονται να ταΐσουν τα παιδιά τους, που δεν μπορούν να πληρώσουν το στεγαστικό τους δάνειο, με κίνδυνο να βρεθούν στο δρόμο, για όλους αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους και τα φάρμακα τους, το αν αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα, ελάχιστα μετράει πια.
Κάπως έτσι, σε λίγες μέρες, οι βουλευτές θα κληθούν να αποφασίσουν, όχι το αν θα μείνουμε στο ευρώ και την Ευρωζώνη, αλλά το αν το να μείνουμε στο ευρώ και την Ευρωζώνη θα γίνει για μια Ελλάδα με Έλληνες, ή αν αυτή η χώρα θα συνεχίσει να πορεύεται ευρωπαικά μεν, αλλά με νέους πια ιδιοκτήτες.
Keywords
Τυχαία Θέματα