Ταδε εφη βαν ρομπαι...

19:48 8/9/2012 - Πηγή: Fimotro
'' Όσο η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στο ευρώ, οι εταίροι της θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν πλήρως τις προσπάθειες της '', επανέλαβε ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, από το οικονομικό...
φόρουμ '' Ambrosetti '', στην Ιταλία.
'Εχουμε ένα τρίπτυχο, είπε : '' Βραχυπρόθεσμες δόσεις για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, ένα μακροπρόθεσμο όραμα για την Οικονομική και Νομισματική Ένωση, και βαθιές μεταρρυθμίσεις σε κάθε χώρα, και αυτό
το τρίπτυχο καθιστά το ευρώ μη ανατρέψιμο. Και όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες και τα θεσμικά όργανα δεσμεύονται στην ακεραιότητα αυτού του τρίπτυχου ''.
Ο Χ.Β.Ρομπάι έκανε λόγο μεταξύ άλλων για πραγματική πρόοδο που έχει γίνει στην Ε.Ε. '' Οι οικονομίες της Ευρωζώνης που βρίσκονται υπό πίεση ανακτούν την ανταγωνιστικότητα τους και μειώνουμε τις επιβλαβείς ανισορροπίες στη ζώνη του ευρώ '', τόνισε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων :
''Στην Ισπανία το μεγάλο έλλειμμα ύψους 10% στο ισοζύγιο έχει κλείσει σε μεγάλο βαθμό. Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Πορτογαλίας έχει μειωθεί κατά τα δύο τρίτα και οι ελληνικές εξαγωγές αυξάνονται γρηγορότερα απ'όπουδήποτε αλλού στην Ευρωπαϊκή Ένωση ''.
Keywords
Τυχαία Θέματα