Απο το ζαππειο στο χρηματοδοτικο κενο...

13:29 11/1/2014 - Πηγή: Fimotro
...ΤΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΑΜΑΡΑΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ...
Με βαριά ατζέντα Σαμαράς και Βενιζέλος συναντώνται στο Μαξίμου.
Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί το μείζον θέμα του χρηματοδοτικού κενού...
για το 2014 (το ύψος και οι τρόποι κάλυψης του οποίου αποτελούν και το μεγάλο αγκάθι με τους δανειστές μας) στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του
Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.
Η επιστροφή της τρόικας στο τέλος της επόμενης εβδομάδας λαμβάνει και πάλι διαστάσεις «σίριαλ» και ήδη η επιθυμία της κυβέρνησης να υπάρξει συμφωνία μέχρι το το Eurogroup της 27ης Ιανουαρίου ώστε να απελευθερωθούν δάνεια ύψους 4,9 δισ. ευρώ στην Ελλάδα φαντάζει ανέφικτη. Το επόμενο Eurogroup είναι προγραμματισμένο για τις 17 Φεβρουαρίου.
Την ίδια ώρα η πλευρά του ΔΝΤ όλο το προηγούμενο διάστημα απέφυγε να προβεί σε δηλώσεις θετικές ή αρνητικές για την ελληνική οικονομία και λίγο πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων, κατά την πάγια τακτική του, αυξάνει την πίεση προς την ελληνική πλευρά για το χρηματοδοτικό κενό.
Οι πονοκέφαλοι για Σαμαρά και Βενιζέλο αυξάνονται αν στο μείζον θέμα του χρηματοδικού κενού προστεθούν και τα εκκρεμή ζητήματα του χρηματοδοτικού κενού για το 2014, του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2014 - 2017 και των αλλαγών στην αγορά εργασίας οι οποίες είναι ουρά του 2013.
Οι πληροφορίες θέλουν την κυβέρνησης να μη συζητά καν το ενδεχόμενο απελευθέρωσης των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα (το έχει επιβεβαιώσει ο κ. Στουρνάρας) αλλά να συναινεί στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9%. Ωστόσο το τελευταίο αναμένεται να προκαλέσει νέα τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία και συνεπώς νέο πονοκέφαλο για την κάλυψη της σε ένα σύστημα που βρίσκεται στα όρια της ασφυξίας.
Πολύ σοβαρή εκτιμάται και η εξέλιξη με το μεγάλο θέμα των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Το ερώτημα το οποίο ήδη κάποιοι πολιτικοί κύκλοι έχουν υποβάλλει στο Μαξίμου είναι πόσο μακριά θα φτάσει το θέμα και πόσο θα παραμείνει ανοιχτό;
Από τη μία «το διακύβευμα είναι μεγάλο και το αίτημα του ελληνικού λαού για γενική κάθαρση είναι διατυπωμένο και ενεργό», λέει κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, κι από την άλλη ήδη τραπεζικά στελέχη εκφράζουν την ανησυχία τους ότι η υπόθεση του Τ.Τ. μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα