Απο τεταρτη η εφαρμογη των 100 δοσεων...

Γράφει ο Νίκος ΚούτρικαςΟικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑΜετά από το "θόρυβο" που έχει δημιουργηθεί με το πότε επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα και τα περί.... 48 ωρών προθεσμίας για ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων μαθαίνω ότι από ώρα σε ώρα (....την Τετάρτη) αναμένεται... να υπογραφεί η σχετική απόφαση της γενικής γραμματέως δημοσίων εσόδων, η οποία θα εναρμονίζεται με την τροπολογία που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα για τη ρύθμιση οφειλών.Στη συνέχεια θα γίνει
έλεγχος για το εάν χρειάζονται διορθώσεις στην εφαρμογή του Taxis και έως την Τετάρτη οι φορολογούμενοι θα μπορούν να μπαίνουν στο σύστημα και να υποβάλλουν τη.... σχετική αίτηση.

Όπως αναφέρουν από την γγ Εσόδων, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να ρυθμίζουν και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά και να βάλουν τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Την ίδια στιγμή 56.000 πολίτες έχουν υποβάλλει τροποποιητική δήλωση Ε9 με τους περισσότερους να διορθώνουν στοιχεία για ημιτελή κτίσματα.
Ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης αρνήθηκε ότι υπάρχει τελεσίγραφο 48 ωρών από την τρόικα προς την ελληνική κυβέρνηση για να κλείσουν οι εκκρεμότητες και να ξεκινήσει η τελευταία φάση της αξιολόγησης.
Ο υπουργός Οικονομικών, εξερχόμενος του μεγάρου Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό είπε πως.... γίνεται μια ενδελεχής κουβέντα για όλα και προχωράει η διαπραγμάτευση. Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα θα προλάβει τις προθεσμίες αν και ακόμα δεν είναι γνωστή η ακριβής ημερομηνία επιστροφής της τρόικας. Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ και εάν ένιωσε ότι η κυβέρνηση τον "άδειασε" απάντησε κατηγορηματικά όχι.
Τώρα πρέπει να σημειωθεί ότι τα... σενάρια δίνουν και παίρνουν σχετικά με το ότι ο κ. Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει "ψήφιση" με 180 βουλευτές στην βουλή των θεμάτων που βάζει η τρόικα στο τραπέζι, σενάρια όμως που όπως μαθαίνουμε από ανώτερη κυβερνητική πηγή "δεν ευσταθούν" αφού διαχέονται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Είναι αλήθεια ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να ολοκληρωθεί έως 8 Δεκεμβρίου πράγμα που θα οδηγήσει σε "αγώνα δρόμου" την κυβέρνηση.
Πάντως όπως μαθαίνουμε η τρόικα μέσα ή τέλος της εβδομάδας το αργότερο θα βρεθεί στην Αθήνα καλός εχόντων των πραγμάτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα