Απο σεπτεμβριο βλεπουμε για την κινητικοτητα των 12.500 δημοσιων υπαλληλων...

15:08 26/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Ο δημόσιος τομέας, και ειδικότερα το πρόγραμμα κινητικότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, που θα πρέπει, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας, να υλοποιηθεί άμεσα, αποτελούν τον μεγάλο πονοκέφαλο της κυβέρνησης, και δη του νέου υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη...
Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως προέκυψε από τη χθεσινή σύσκεψη που έγινε λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του νέου υπουργικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή των Γ. Στουρνάρα,
Κ. Μητσοτάκη, η κυβέρνηση θα καταθέσει αίτημα για νέα παράταση, μέχρι τον Σεπτέμβριο, ώστε να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για υπαγωγή σε κινητικότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων.

Σημειώνεται πως η υλοποίηση αυτού του προγράμματος αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στα τέλη Ιουλίου και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ο αρμόδιος υπουργός οφείλει έως τις 8 Ιουλίου να υποβάλει στα μέλη της τρόικας το λεπτομερές σχέδιο για τον τρόπο, αλλά και τις δομές του Δημοσίου, από τις οποίες θα προκύψουν οι 12.500 υπάλληλοι.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει δύο επιχειρήματα για να πείσει τους τροικανούς -οι οποίοι προς το παρόν φέρονται αμετακίνητοι- να δώσουν το πράσινο φως για την παράταση. Το πρώτο είναι ότι ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέλαβε μόλις τα νέα του καθήκοντα και το δεύτερο ότι ο στόχος για τις πρώτες 2.000 απολύσεις στο Δημόσιο έως τα τέλη Ιουνίου έχει ήδη υπερκαλυφθεί, μετά και το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Ενδεικτικές της κρισιμότητας της κατάστασης, και του «κόκκινου συναγερμού» που έχει σημάνει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είναι και οι πρώτες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο υπουργός δήλωσε έτοιμος και αποφασισμένος να λάβει δύσκολες αποφάσεις «με γνώμονα ωστόσο την αξιοκρατία και τη Δικαιοσύνη». «Η κυβέρνηση αυτή θα κριθεί από τη δυνατότητά της να κάνει μια δημιουργική υπέρβαση των μνημονιακών πολιτικών, καθώς οι σημαντικές παρεμβάσεις οι οποίες έγιναν, γίνονται και θα γίνονται, όπως η αξιολόγηση και η κινητικότητα, είναι υποχρεώσεις που εμείς πρώτοι θα έπρεπε να έχουμε υιοθετήσει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο νέος υπουργός.

«Το πρόβλημα του Δημοσίου είναι οι δομές και όχι οι άνθρωποι», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, και υπογράμμισε την ανάγκη λήψης αποφάσεων με αξιοκρατία, μία λέξη μαγική, όπως τη χαρακτήρισε, που λείπει από το λεξιλόγιο της ελληνικής πολιτικής.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ζητήσει παράταση για την εφαρμογή του προγράμματος κινητικότητας, μπορεί να μην επιβεβαίωσε τυπικά, αλλά ούτε και διέψευσε, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Αμέσως μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους εάν θα ζητηθεί παράταση, ο κ. Στουρνάρας απάντησε «θα δούμε», υπογραμμίζοντας πως «θα δώσουμε σκληρό αγώνα, με στόχο να καλύψουμε όλα τα κενά».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα