Στουρναρας : οι εγγυημενες καταθεσεις δεν θα κουρευτουν!

14:35 26/6/2013 - Πηγή: Fimotro
ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 100.000 ΕΥΡΩ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΚΟΥΡΕΜΑ;
Σε μια πολύ περίεργη δήλωση προχώρησε πριν από λίγο στη Βουλή ο Γ. Στουρνάρας. Μιλώντας στην ολομέλεια, υποστήριξε ότι «οι εγγυημένες καταθέσεις δεν κουρεύονται», χωρίς όμως να διευκρινίσει τι θα γίνει με τις...
άλλες καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ! Επιχειρώντας να βάλει τέλος στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης
περι επικείμενου «hair cut» στις τραπεζικές καταθέσεις, ο Στουρνάρας τα έκανε μαντάρα αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τις μη εγγυημένες καταθέσεις...

Ειδικότερα, ο υπουργός σημείωσε ότι στο επόμενο Eurogroup θα ληφθούν αποφάσεις για τις εγγυήσεις των τραπεζικών καταθέσεων πρόσθεσε όμως ότι «το σίγουρο είναι ότι οι εγγυημένες καταθέσεις δεν κουρεύονται».

Νωρίτερα, τόσο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης εκτίμησαν ότι έρχεται νέο μνημόνιο που θα περιλαμβάνει κούρεμα καταθέσεων.

Πέραν αυτού, ένταση επικράτησε όταν ο κ. Καμμένος ζήτησε επίμονα από τον κ. Στουρνάρα να του απαντήσει εάν πρόσφατα πληρώθηκαν προς hedge fund ελληνικά ομόλογα που έληξαν. Ο υπουργός προτίμησε να μην απαντήσει με αποτέλεσμα να πυροδοτήσει αντιδράσεις από την πτέρυγα των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα